R. Kadyrovas paskelbė siunčiantis tris savo nepilnamečius sūnus kariauti į Ukrainą

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, pirmadienį paskelbė, kad siunčia į frontą Ukrainoje savo tris paauglius sūnus – 14, 15 ir 16 metų.

R. Kadyrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2022, 1:56 PM, atnaujinta Oct 3, 2022, 3:43 PM

„Laikas parodyti save tikroje tikroje kovoje; galiu tik sveikinti šį troškimą“, – per susirašinėjimo platformą „Telegram“ parašė R. Kadyrovas. Jis taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kaip šie paaugliai šaudykloje leidžia raketas.

„Netrukus jie vyks prie fronto linijos ir bus sunkiausiose kontaktinės linijos atkarpose“, – rašė R. Kadyrovas.

Pasak jo, 16-metis Achmatas, 15-metis Eli ir 14-metis Adamas kovai buvo rengiami „beveik nuo pat mažumės“. R. Kadyrovas pridūrė „nejuokaujantis“.

Minėtame vaizdo įraše berniukai, vilkintys kamufliažiniais drabužiais ir užsidėję tamsius akinius, su ginklais prie diržų, nuo tankų šaudo iš raketų paleidimo įrenginių ir kulkosvaidžių. Kartais jie šaudydami šypsosi ar iškelia nykštį.

R. Kadyrovas, buvęs kovotojų vadas, yra tarp tvirčiausių V. Putino puolimo Ukrainoje rėmėjų.

Jo įrašas tviteryje pasirodė Kremliui pirmadienį atmetus jo raginimą po virtinės karinių nesėkmių Ukrainoje panaudoti nedidelio galingumo branduolinius ginklus.

„Tai labai emocingas momentas“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas per kasdienę spaudos konferenciją, turėdamas galvoje R. Kadyrovo pareiškimus.

„Mūsų šalyje branduoliniai ginklai naudojami tik vadovaujantis tuo, kas sakoma atitinkamoje doktrinoje“, – teigė D. Peskovas.

Vis dėlto jis gyrė Čečėnijos lyderio „didvyrišką indėlį“ į karą Ukrainoje.

R. Kadyrovas panaudoti branduolinį ginklą paragino Ukrainos kariuomenei išstūmus Maskvos pajėgas iš Lymano miesto, kurį rusai anksčiau šiais metais užėmė po savaites trukusių kovų.

Lymanas yra Donecko srityje, kurią Maskva aneksavo, nors kontroliuoja tik šios srities dalį.

Penktadienį Rusija keturis okupuotus Ukrainos regionus – Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporožės sritis – paskelbė Rusijos dalimi.

Apie aneksiją paskelbta po praėjusią savaitę prasidėjusių ir antradienį pasibaigusių pseudoreferendumų, per kuriuos keturi rusų okupuoti Ukrainos regionai esą triuškinama persvara nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose balsavimus vadina suklastotais ir laiko juos tik pretekstu aneksuoti okupuotas teritorijas.

„Mano asmenine nuomone, reikėtų imtis drastiškesnių priemonių, iki karo padėties paskelbimo pasienio teritorijose ir nedidelio galingumo branduolinių ginklų panaudojimo“, – rašė jis platformoje „Telegram“.

R. Kadyrovas taip pat sukritikavo regione kovojančioms Rusijos pajėgoms vadovaujantį generolą pulkininką Aleksandrą Lapiną ir pavadino jį „vidutinybe“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.