Filipinuose nužudytas radijo laidų vedėjas

Netoli savo namų Manilos priemiestyje buvo nušautas Filipinų radijo laidų vedėjas, antradienį pranešė policija. Tai dar vienas žurnalistas, patekęs į ilgą šalyje nužudytų žurnalistų sąrašą.

Netoli savo namų Manilos priemiestyje buvo nušautas Filipinų radijo laidų vedėjas, antradienį pranešė policija. Tai dar vienas žurnalistas, patekęs į ilgą šalyje nužudytų žurnalistų sąrašą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Netoli savo namų Manilos priemiestyje buvo nušautas Filipinų radijo laidų vedėjas, antradienį pranešė policija. Tai dar vienas žurnalistas, patekęs į ilgą šalyje nužudytų žurnalistų sąrašą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 9:25 AM

Ši salų valstybė yra viena pavojingiausių vietų pasaulyje žurnalistams, o dauguma žudikų lieka nenubausti.

Percivalis Mabasa pirmadienio vakarą važiavo į darbą radijo stotyje DWBL, kai jį nušovė du motociklu važiavę užpuolikai, naujienų kanalui „Teleradyo“ sakė Las Pinaso policijos viršininkas pulkininkas Jaime Santosas.

„Jis buvo atsidavęs savo darbui ir tai galbūt tapo jo nužudymo priežastimi“, – sakė J. Santosas.

P. Mabasa atvirai kritikavo buvusį prezidentą Rodrigo Duterte, taip pat jo įpėdinio Ferdinando Marcoso jaunesniojo vyriausybės politiką ir pareigūnus.

Filipinų nacionalinė žurnalistų sąjunga nužudymą sostinėje pavadino „įžūliu“ ir teigė, kad tai rodo, jog „žurnalistika šalyje tebėra pavojinga profesija“.

P. Mabasa yra antras žurnalistas, nužudytas nuo tada, kai birželio 30 dieną į valdžią atėjo F. Markosas jaunesnysis, pridūrė organizacija.

2021 m. spalio mėnesį Niujorke įsikūręs Žurnalistų apsaugos komitetas Filipinams skyrė septintąją vietą pasauliniame nebaudžiamumo indekse – 13 žmogžudysčių ten vis dar neišaiškintos.

Nuo 2008 metų, kai buvo pradėtas sudarinėti šis kasmetinis indeksas, Filipinai nuolat jame figūruoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.