Įtakingas Slovakijos ministras ir partijos lyderis išgyveno balsavimą dėl nepasitikėjimo

Slovakijos finansų ministras ir vicepremjeras Igoris Matovičius antradienį parlamente vos išgyveno balsavimą dėl nepasitikėjimo.

Slovakijos finansų ministras ir vicepremjeras Igoris Matovičius.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Slovakijos finansų ministras ir vicepremjeras Igoris Matovičius.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 4:59 PM

I. Matovičius yra didžiausios valdančiosios partijos „Paprasti žmonės ir nepriklausomos asmenybės“ (OLaNO) įkūrėjas ir vadovas. Jei jam būtų buvęs pareikštas nepasitikėjimas, Bratislavos valdančioji koalicija, kuri dabar yra tik mažumos vyriausybė, būtų patekusi į tolesnę krizę.

Iš 124 dalyvavusių parlamentarų 73 balsavo už pasiūlymą pareikšti nepasitikėjimą I. Matovičiumi – pritrūko vos trijų balsų iki absoliučios daugumos, reikalingos jam nušalinti. Tik 45 parlamento nariai balsavo už tai, kad finansų ministras liktų pareigose. Kai kurie jo paties partijos įstatymų leidėjai atsiribojo nuo balsavimo, iš anksto pareiškę, kad nenori nuversti savo partijos lyderio, tačiau nenori ir pareikšti pasitikėjimo juo. Pasiūlymą teikė liberali partija „Laisvė ir solidarumas“, dar neseniai pati buvusi vyriausybėje.

I. Matovičiaus oponentai kaltina jį chaotišku ir despotišku valdymu. Vadovaudamiesi panašiais motyvais liberalai 2021 m. kovą privertė I. Matovičių atsistatydinti iš vyriausybės vadovo pareigų. Tada jis apsikeitė pareigomis su savo įpėdiniu, tuometiniu finansų ministru Eduardu Hegeriu, kuris dabar yra ministras pirmininkas.

I. Matovičius vis dar laikomas asmeniu, turinčiu realią valdžią valdančiojoje partijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.