Vokietija atmeta Lenkijos reikalavimus dėl Antrojo pasaulinio karo reparacijų

Vokietija antradienį atmetė Lenkijos reikalavimus dėl milžiniškų Antrojo pasaulinio karo reparacijų.

Vokietija antradienį atmetė Lenkijos reikalavimus dėl milžiniškų Antrojo pasaulinio karo reparacijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokietija antradienį atmetė Lenkijos reikalavimus dėl milžiniškų Antrojo pasaulinio karo reparacijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 4:31 PM

Lankydamasi Varšuvoje, Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pareiškė, kad šį klausimą vyriausybė Berlyne laiko „uždarytu“. Nepaisant to, pasak ministrės, Vokietija nesikrato atsakomybės.

„Mūsų amžina užduotis – neužmiršti neapsakomų kančių, kurias Lenkija patyrė dėl Vokietijos“, – kalbėjo A. Baerbock.

Ministrės teigimu, Vokietija Lenkijoje vykdė „nežmonišką priespaudos, germanizacijos ir naikinimo kampaniją“, kuri ten sukėlė „išskirtinį skausmą“, juntamą iki šių dienų. Nors, anot A. Baerbock, ne visi jos tautiečiai tai pripažįsta, Vokietija negali leisti, kad tai pasimirštų.

Kalbėdamas šalia A. Baerbock, Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau savo ruožtu teigė esąs „tikras, kad Vokietijos vyriausybės pozicija šiuo klausimu dialogo metu dar pasikeis“. Pasak jo, nėra tokios moralinės ar teisinės sistemos, „pagal kurią nusikaltėlis galėtų nepriklausomai ir vienašališkai apibrėžti savo kaltę ir atsakomybę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.