Iranas išplatino vaizdo įrašą, vaizduojantį dviejų neva šnipinėjančių prancūzų suėmimą

Iranas ketvirtadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas dvejų Prancūzijos piliečių suėmimas už šnipinėjimą.

Irano vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Irano vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 4:58 PM

Cecile Kohler ir Jacques'as Paris, profesinių sąjungų nariai, yra susiję su Prancūzijos nacionaline švietimo, kultūros ir profesinio mokymo federacija.

Valstybinės naujienų agentūros IRNA išplatinta vaizdo medžiaga priminė ankstesnius Teherano valdžios institucijų prievarta išgautus prisipažinimus – per pastarąjį dešimtmetį jų ištransliuota mažiausiai 355, atskleidžia viena 2020 metų ataskaita.

Šio įrašo ištraukose C. Kohler dėvi skarelę ir apibūdina save kaip neva „Prancūzijos užsienio saugumo tarnybos žvalgybos ir operacijų agentę“. Ch. Paris tariamai demaskuoja jųdviejų slaptus tikslus: „Prancūzijos užsienio saugumo tarnyba mus įpareigojo daryti spaudimą Irano vyriausybei.“

Visa tai bus naudojama būsimame dokumentiniame filme, kuris bus rodomas per Irano valstybinę televiziją.

Irano valstybinės televizijos parodytas vaizdo įrašas, kuriame du Prancūzijos piliečiai „prisipažįsta“ kurstę neramumus, yra „gėdingas, atgrasus ir nepriimtinas“, ketvirtadienį pareiškė prancūzų Užsienio reikalų ministerija.

„Cecile Kohler ir Jacques'as Paris nuo 2022 metų gegužės yra savavališkai sulaikyti Irane ir yra valstybės įkaitai... jų tariamų prisipažinimų inscenizavimas yra gėdingas, atgrasus, nepriimtinas ir prieštarauja tarptautinei teisei“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Jų apsilankymas Irane sutampa su kelis mėnesius trunkančiais mokytojų protestais dėl didesnių atlyginimų šalyje.

Šalyje šiuo metu taip pat vyksta protestai dėl 22 metų Mahsos Amini mirties, įvykusios po to, kai mergina buvo sulaikyta moralės policijos – Teheranas juos vadina užsieniečių surengtu sąmokslu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.