Ekspertas: Vokiečiai turi išmokti elgtis ekstremaliose situacijose ir nesikliauti vien valstybe

Vokietijos piliečiai turėtų įsitikinti, kad žino, kaip elgtis nutrūkus elektros energijos tiekimui, teigia pietinės Bavarijos žemės gelbėjimo organizacijos vadovas, didėjant susirūpinimui dėl energijos tiekimo ateinančią žiemą.

Ekspertas: Vokiečiai turi išmokti elgtis ekstremaliose situacijose ir nesikliauti vien valstybe.<br>123rf.com nuotr.
Ekspertas: Vokiečiai turi išmokti elgtis ekstremaliose situacijose ir nesikliauti vien valstybe.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-09 13:04

„Kiekvienas, kuris yra pasirengęs ir galbūt gali padėti savo kaimynui, palengvina mums, gelbėjimo tarnyboms, tenkančią naštą. Mums nereikia dėl jų nerimauti“, – sakė Miunchene įsikūrusios organizacijos „Medizinische Katastrophen-Hilfswerk“, teikiančios nelaimių likvidavimo paslaugas, vadovas Robertas Schmittas.

R. Schmittas sakė, kad negalima visais atvejais pasikliauti vien valstybe, kartu pažymėdamas, kad nėra prasmės atnaujinti perspėjimo sistemų veiklą, jei žmonėms nepaaiškinama, kaip reaguoti.

Taip jis kalbėjo nedideliame Tuntenhauzeno miestelyje, esančiame už 45 km nuo Miuncheno, vykusiuose mokymuose, kuriuose dalyvavo apie 80 žmonių.

Jo organizacija tokius kursus rengia nuo 2009 metų Tačiau, pasak R. Schmitto, susidomėjimas jais išaugo šiemet Rusijai užpuolus Ukrainą. Jo teigimu, panašių kursų nėra rengiama visoje šalyje.

Šeštadienį vykusiuose mokymuose buvo kalbama apie tai, kaip ruošti maistą neturint elektros, susirasti alternatyvių geriamojo vandens šaltinių, pasiruošti atsargas ekstremalioms situacijoms, teikti pirmąją pagalbą susižeidus ir gesinti gaisrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.