Irano televizijos transliaciją sutrikdė protestus palaikančių įsilaužėlių žinutė: „Ant tavo rankų – mūsų jaunimo kraujas“

Interneto aktyvistai, palaikantys moterų protestų bangą Irane, įsilaužė į valstybinės televizijos tiesioginę naujienų transliaciją ir parodė aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei atvaizdą su ant veido uždėtu taikikliu ir apsuptą liepsnų.

Interneto įsilaužėliai nutraukė Irano valstybinės televizijos naujienų laidą.<br>Stop kadras.
Interneto įsilaužėliai nutraukė Irano valstybinės televizijos naujienų laidą.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2022, 11:49 AM, atnaujinta Oct 9, 2022, 11:56 AM

„Ant tavo rankų – mūsų jaunimo kraujas“, – pasirodė užrašas šeštadienį 21 val. vietos laiku prasidėjusios laidos ekrane, Teherane ir kituose miestuose vėl įsižiebus protestams dėl 22 metų Mahsos Amini mirties.

Įsilaužimas nutraukė reportažą, kuriame buvo rodomas A. Khamenėjaus susitikimas su valstybės pareigūnais, o už įsilaužimą prisiėmusi atsakomybę programišių grupė „Edalat-e Ali“ („Ali teisingumas“) ekrano viršutiniame dešiniajame kampe pridėjo šūkį: „Prisijunkite prie mūsų ir sukilkite“.

Kelias sekundes Irano žiūrovams transliuotuose vaizduose taip pat buvo rodomos nespalvotos M. Amini ir dar trijų moterų, nužudytų per daugiau nei tris savaites trukusius neramumus ir saugumo pajėgų susidorojimą, nuotraukos.

M. Amini mirė rugsėjo 16 dieną, praėjus trims dienoms po to, kai ją Teherane suėmė liūdnai pagarsėjusi moralės policija už tariamą griežto islamo respublikos moterų aprangos kodo pažeidimą.

Apie įsilaužimą plačiai pranešė šalies žiniasklaida ir už Irano ribų įsikūrusios žmogaus teisių gynimo organizacijos, pasidalijusios filmuota medžiaga socialinėje žiniasklaidoje.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip pasibaigus įsilaužėlių vaizdams pasirodo suglumęs žinių vedėjo veidas, o jo reakcija plačiai paplito kaip memas socialinėje žiniasklaidoje, nepaisant pastaruoju metu taikomų interneto apribojimų.

Įsilaužėliai ekrane pridėjo žinutę, raginančią A. Khamenėjų palikti savo biurą Teherane ir bėgti iš šalies: „Laikas susirinkti savo daiktus iš Pastero gatvės ir surasti kitą vietą savo šeimai už Irano ribų“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.