V. Putinas su Jungtinių Arabų Emyratų vadovu aptarė ekonominį bendradarbiavimą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, antradienį susitikęs su Jungtinių Arabų Emyratų vadovu deryboms dėl ekonominių ryšių stiprinimo, pasveikino neseniai priimtą OPEC, Rusijos ir kitų naftą išgaunančių šalių sprendimą apriboti gavybą, kad padėtų stabilizuoti pasaulinę energijos rinką.

​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, antradienį susitikęs su Jungtinių Arabų Emyratų vadovu deryboms dėl ekonominių ryšių stiprinimo, pasveikino neseniai priimtą OPEC, Rusijos ir kitų naftą išgaunančių šalių sprendimą apriboti gavybą, kad padėtų stabilizuoti pasaulinę energijos rinką.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, antradienį susitikęs su Jungtinių Arabų Emyratų vadovu deryboms dėl ekonominių ryšių stiprinimo, pasveikino neseniai priimtą OPEC, Rusijos ir kitų naftą išgaunančių šalių sprendimą apriboti gavybą, kad padėtų stabilizuoti pasaulinę energijos rinką.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2022, 5:24 PM

Pradėdamas derybas Sankt Peterburge su Abu Dabio valdovu ir Jungtinių Arabų Emyratų prezidentu šeichu Mohamedu bin Zayedu al Nahyanu, V. Putinas pasidžiaugė abiejų šalių ryšiais kaip svarbiais regiono ir pasaulio stabilumui.

„Nepaisant visų sunkumų, kurie šiandien egzistuoja tarptautiniuose santykiuose, Rusijos ir Jungtinių Arabų Emyratų ryšiai yra svarbus regiono ir viso pasaulio stabilumo veiksnys“, – sakė V. Putinas, pradėdamas derybas su M. bin Zayedu al Nahyanu.

Rusijos vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad M. bin Zayedas al Nahyanas palaiko OPEC+ grupės, kuriai priklauso Rusija, sprendimą apriboti naftos gavybą, siekiant padidinti naftos kainas, ir sakė, kad „mūsų sprendimai, mūsų veiksmai nėra nukreipti prieš ką nors“.

V. Putinas sakė: „Mūsų veiksmais siekiama užtikrinti stabilumą pasaulinėse energijos rinkose, kad tiek energijos išteklių vartotojai, tiek tie, kurie užsiima gamyba ir tiekimu, jaustųsi ramūs, stabilūs ir pasitikintys, kad padėtų subalansuoti pasiūlą ir paklausą.“

OPEC+ sprendimas 2 mln. barelių per dieną sumažinti naftos gavybą sukėlė pasipiktinimą Vakaruose, kur daugelis tai vertino kaip žingsnį, kuris padės V. Putinui finansuoti Rusijos karo veiksmus Ukrainoje. Gamybos mažinimas taip pat slegia pečius prezidentui Joe Bidenui ir demokratams dėl didėjančių benzino kainų prieš pat JAV kadencijos vidurio rinkimus.

JAE palaikė glaudžius verslo ryšius su Rusija ir stengėsi neprisijungti prie sankcijų, kurias JAV ir kitos Vakarų sąjungininkės įvedė dėl Maskvos karo Ukrainoje.

V. Putinas pasveikino M. bin Zayedą al Nahyaną už tarpininkavimo pastangas, kurios padėjo išspręsti kai kuriuos „tikrai jautrius humanitarinius klausimus“ Ukrainoje.

„Žinau apie jūsų susirūpinimą situacijos raida ir jūsų norą prisidėti prie visų ginčytinų klausimų, įskaitant šiandieninę krizę Ukrainoje, sprendimo“, – sakė V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio