Italijos parlamento žemųjų rūmų pirmininku išrinktas ultrakonservatyvių pažiūrų politikas

Italijos parlamento žemųjų rūmų pirmininku penktadienį buvo išrinktas ultrakonservatyvus euroskeptikas, žinomas dėl savo nusistatymo prieš abortus ir LGBTQ+ žmones.

Italijos parlamento žemųjų rūmų pirmininku penktadienį buvo išrinktas ultrakonservatyvus euroskeptikas Lorenzo Fontana (viduryje).<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Italijos parlamento žemųjų rūmų pirmininku penktadienį buvo išrinktas ultrakonservatyvus euroskeptikas Lorenzo Fontana (viduryje).<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 6:03 PM

Buvęs ministrų kabineto narys Lorenzo Fontana laimėjo balsavimą, pademonstravusį besiformuojančios šalies dešiniojo sparno koalicijos vienybę, nesutarimų turinčiam aljansui susitarus dėl laikinų paliaubų.

Didžiausia Italijos LGBTQ+ teisių grupė „Arcigay“ pasmerkė uolaus kataliko L. Fontanos pasirinkimą į Deputatų Rūmų pirmininkus ir apkaltino jį remiant „ultrakonservatyvius, homofobiškus (ir) mizoginiškus judėjimus“.

Ji apkaltino L. Fontaną, kad jis „visada naudojosi (prezidento Vladimiro) Putino Rusija kaip kultūriniu ir politiniu pavyzdžiu“.

„Lygos“ narys L. Fontana, kuris 2016 metais išreiškė paramą Graikijos neonacių partijai „Auksinė aušra“, yra pasisakęs prieš imigrantų „invaziją“ į Italiją.

Centro kairės Demokratų partijos (PD) nariai parlamente iškėlė plakatą su užrašu: „Ne homofobiškam ir proputiniškam pirmininkui“.

Išvakarėse parlamento aukštųjų rūmų – Senato – pirmininku buvo išrinktas Ignazio La Russa, neofašistinių šaknų turinčios partijos „Italijos broliai“ narį ir Italijos pofašistinio judėjimo veteraną, pagarsėjusį tuo, kad kolekcionuoja su diktatoriumi Benito Mussolini susijusius daiktus.

Giorgios Meloni partija „Italijos broliai“ rugsėjo 25 dieną vykusiame balsavime surinko istorinius 26 procentus balsų.

Dabar naujieji parlamento vadovai dalyvaus diskusijose su prezidentu Sergio Mattarella dėl naujos vyriausybės, kuriai, kaip tikimasi, vadovaus G. Meloni ir kuri turėtų būti sudaryta iki mėnesio pabaigos, formavimo.

Tačiau vyriausybę G. Meloni gali suformuoti tik bendradarbiaudama su savo partneriais iš dešiniojo sparno aljanso – antiimigracinės partijos „Lyga“ lyderiu Matteo Salvini ir buvusiu ministru pirmininku, „Forza Italia“ įkūrėju Silvio Berlusconi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.