ES susitarė dėl sankcijų Irano fiziniams ir juridiniams asmenims, atsakingiems už dronų tiekimą Rusijai

Europos Sąjungai rotacijos principu pirmininkaujanti Čekija ketvirtadienį pranešė, kad bloko šalys susitarė dėl sankcijų Irano fiziniams ir juridiniams asmenims, atsakingiems už dronų tiekimą Rusijai.

ES susitarė dėl sankcijų Irano fiziniams ir juridiniams asmenims, atsakingiems už dronų tiekimą Rusijai.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
ES susitarė dėl sankcijų Irano fiziniams ir juridiniams asmenims, atsakingiems už dronų tiekimą Rusijai.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2022, 2:33 PM

Kaip rašo „The Guardian“, Praha nurodė, kad sankcijos įsigalios ketvirtadienio popietę, kai apie jas bus paskelbta ES oficialiajame leidinyje. Čekijos teigimu, bloko šalys nusprendė įšaldyti trijų fizinių ir vieno juridinio asmens turtą. Šiems asmenims taip pat bus taikomas kelionių į ES draudimas.

Pastaruoju metu Rusijos kariuomenė Ukrainoje vis dažniau pasitelkia iranietiškus dronus „Shahed 136“ ir taikosi į vietinę energetikos infrastruktūrą. Per tokias atakas visoje šalyje jau žuvo daugybė civilių ir buvo smarkiai sutrikdytas elektros tiekimas. Teheranas neigia, kad Maskvai tiekia šiuos dronus.

ES apie sankcijas Iranui dėl šių dronų pradėjo kalbėti tik šios savaitės pradžioje ir dėl baudžiamųjų priemonių susitarė per rekordiškai trumpą laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.