G. Meloni susitiko su Italijos prezidentu dėl naujos vyriausybės formavimo

Italijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Giorgia Meloni ir jos koalicijos sąjungininkų atstovai penktadienį trumpai buvo susitikę su prezidentu Sergio Mattarella pasikalbėti dėl vyriausybės sudarymo.

​Italijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Giorgia Meloni ir jos koalicijos sąjungininkų atstovai penktadienį trumpai buvo susitikę su prezidentu Sergio Mattarella pasikalbėti dėl vyriausybės sudarymo.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Italijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Giorgia Meloni ir jos koalicijos sąjungininkų atstovai penktadienį trumpai buvo susitikę su prezidentu Sergio Mattarella pasikalbėti dėl vyriausybės sudarymo.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-21 13:22

G. Meloni tikisi tapti pirmąja Italijos ministre pirmininke moterimi, jei trys jos dešiniųjų bloko partijos susitars dėl koalicinės vyriausybės sudarymo sąlygų.

Susitikime taip pat dalyvavo žiniasklaidos magnatas ir buvęs ministras pirmininkas Silvio Berlusconis kartu su savo konservatyvios partijos „Forza Italia“ („Pirmyn, Italija“) nariais ir Matteo Salvinis, vadovaujantis kraštutinių dešiniųjų partijai „Lyga“.

Pokalbis Kvirinalo rūmuose Romoje truko tik apie 10 minučių.

G. Meloni, kartu su S. Berlusconiu ir M. Salviniu, susirinkusiems žurnalistams pranešė, kad paprašė S. Mattarellos suteikti jai įgaliojimus formuoti naująją vyriausybę.

„Mes jau skelbiame, kad esame pasirengę, nes norime kuo greičiau judėti į priekį“, – sakė 45 metų politikė.

S. Mattarella ketvirtadienį susitiko su kairiojo sparno populistiniu Penkių žvaigždučių judėjimu (M5S), socialdemokratais ir kitomis grupėmis, kurios, kaip tikimasi, bus opozicijoje. Po susitikimo partijų atstovai žurnalistams sakė, kad išreiškė 81-erių metų prezidentui susirūpinimą dėl G. Meloni vadovaujamos vyriausybės.

S. Mattarellai tenka užduotis paskirti vieną asmenį vyriausybei formuoti ir, jei tai pavyks, prisaikdinti tą asmenį kartu su ministrų kabinetu.

Tačiau dešiniojo aljanso partijos dar nesusitarė dėl ministrų skyrimo, negalėdamos apsispręsti, kas turėtų būti paskirtas teisingumo ministru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.