14 Ispanijos naikintuvų sustiprins rytinį NATO flangą

Ispanija šeštadienį pranešė, kad nusiųs 14 naikintuvų į Bulgariją ir Rumuniją, kad sustiprintų NATO rytinį flangą, Aljansui stiprinant atgrasymo pajėgumus po Rusijos invazijos į Ukrainą.

NATO oro policija, naikintuvas F-18.<br>R.Vitkaus asociatyvi nuotr.
NATO oro policija, naikintuvas F-18.<br>R.Vitkaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2022, 9:48 PM

Šeši naikintuvai „Eurofighter“ ir 130 karių nuo lapkričio vidurio iki gruodžio pradžios vyks į Bulgariją mokyti vietos pajėgų, sakoma Ispanijos gynybos ministerijos pranešime.

Pasak jos, aštuoni naikintuvai F18M ir 130 karinių oro pajėgų karių nuo gruodžio iki kitų metų kovo bus siunčiami į Rumuniją įgyvendinant NATO „reagavimo ir atgrasymo“ strategiją.

Nuo spalio 17 d. Rumunijoje taip pat dislokuotas ilgo nuotolio oro erdvės stebėjimo radaras, kuris gali likti šalyje iki 2023 m. birželio pabaigos, sakoma pareiškime.

Ispanija taip pat padidins savo oro pajėgų misijų, sudarančių „oro skydo“ dalį, skaičių. Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 dieną Ispanija jau nusiuntė 12 naikintuvų į rytines NATO nares Bulgariją, Lietuvą ir Estiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.