Atleistas Kremliaus propagandistas, pareikalavęs ukrainiečių vaikus nuskandinti arba uždaryti į trobelę ir padegti

Rusijos valstybinis transliuotojas RT atleido Kremliaus propagandistą Antoną Krasovskį po to, kai neapykantą kurstančios jo pastabos apie Ukrainą sukėlė atgarsį šalyje ir užsienyje.

​Rusijos valstybinis transliuotojas RT atleido Kremliaus propagandistą Antoną Krasovskį po to, kai neapykantą kurstančios jo pastabos apie Ukrainą sukėlė atgarsį šalyje ir užsienyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Rusijos valstybinis transliuotojas RT atleido Kremliaus propagandistą Antoną Krasovskį po to, kai neapykantą kurstančios jo pastabos apie Ukrainą sukėlė atgarsį šalyje ir užsienyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-24 12:00

„Antono Krasovskio pareiškimai yra barbariški ir žiaurūs“, – pirmadienį savo „Telegram“ kanale pareiškė RT vadovė Margarita Simonian.

Būdamas RT programos rusų kalba vadovu, A. Krasovskis ne vieną mėnesį skelbė neapykantos kupinus komentarus apie Ukrainą. 47 metų vyras nuo vasario mėnesio yra ES sankcijų sąraše.

Skandalas kilo dėl to, kad vienoje televizijos laidoje A. Krasovskis pareikalavo, kad ukrainiečių vaikus, manančius, jog Ukrainą okupavo Rusija, reikia įmesti į upę ir nuskandinti arba uždaryti į trobelę ir padegti.

Jis taip pat neigė Ukrainos teisę egzistuoti, ragino šaudyti ukrainiečius ir menkino išprievartavimus.

Ši laida sukėlė tarptautinį pasipiktinimą, o Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino visame pasaulyje uždrausti RT, kuri taip pat turi kanalą anglų kalba.

M. Simonian sakė, kad A. Krasovskį ištiko „laikina beprotybė“ ir kad ji stabdo RT bendradarbiavimą su juo, kad „niekam nekiltų mintis, jog ji ar kiti RT darbuotojai pritaria tokiems kliedesiams“.

A. Krasovskis, kuris kadaise buvo laikomas liberaliu žurnalistu, pastaraisiais metais ne kartą atkreipė į save dėmesį dėl smurto šlovinimo.

Dar spalio pradžioje jis sakė, kad šlovina raketų smūgius prieš Ukrainą. „Aš šoku balkone su pižama, ant kurios užrašyta „Rusijos armija“, – sakė jis.

Pirmadienį A. Krasovskis sakė, kad gailisi peržengęs ribą, ir pridūrė, kad kartais jį „užneša“ ir jis nebegali sustoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.