Reikšmingas prorusiškomis pažiūromis garsėjančio Kroatijos prezidento ėjimas: ignoravo Krymo platformos susitikimą Zagrebe

Prorusiškomis pažiūromis garsėjantis Kroatijos prezidentas Zoranas Milanovičius nedalyvavo Ukrainai skirtame Krymo platformos susitikime Zagrebe ir atsisakė susitikti su JAV Atstovų Rūmų pirmininke Nancy Pelosi, praneša portalas „Euractiv“.

Prorusiškomis pažiūromis garsėjantis Kroatijos prezidentas Zoranas Milanovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Prorusiškomis pažiūromis garsėjantis Kroatijos prezidentas Zoranas Milanovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2022, 3:05 PM

Į Krymo platformos parlamentinį aukščiausio lygio susitikimą Zagrebe susirinko daugiau kaip 40 šalių ir tarptautinių organizacijų atstovai.

Z. Milanovičius savo sprendimą aiškino formaliomis priežastimis – esą Krymo platformos susitikimas yra „parlamentinė, o ne prezidentinė iniciatyva“, o susitikti su N. Pelosi jis negalėjęs todėl, kad pirmadienį jo darbo grafiko jau neįmanoma buvo pakeisti.

Tą pačią dieną Kroatijos prezidentas, lankydamasis Adrijos jūros pakrantėje, pareiškė, kad „po dviejų savaičių N. Pelosi nebebus tuo, kuo yra dabar, nes respublikonai iškovos įtikinamą pergalę“ per rinkimus į JAV Kongresą, kurie numatyti lapkričio 8 d.

Z. Milanovičius taip pat teigė „matąs daug cinizmo ir nesąžiningumo Ukrainos žmonių ir karo atžvilgiu ir todėl nenorįs prie to prisidėti“.

„Galiausia JAV ir Rusija turės sėsti prie derybų stalo, nes jos kariauja tarpininkaujant Ukrainai, o Ukrainos žmonės už tai moka siaubingą kainą. Nežinau, kodėl niekas nedrįsta to atvirai pasakyti, bet tai yra tiesa“, – tvirtino Kroatijos valstybės vadovas.

Kroatijos vyriausybės pozicija Ukrainos atžvilgiu kardinaliai skiriasi nuo prezidento nuomonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.