Ugandoje aklųjų mokykloje kilus gaisrui žuvo 11 žmonių

Vidurio Ugandoje esančioje aklųjų mokykloje ankstų antradienį kilus gaisrui žuvo 11 žmonių, daugiausia – vaikai, pranešė policija.

Ugandoje aklųjų mokykloje kilus gaisrui žuvo 11 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ugandoje aklųjų mokykloje kilus gaisrui žuvo 11 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2022, 1:21 PM

„Šiuo metu gaisro priežastis nežinoma, tačiau kol kas patvirtinta, kad dėl gaisro žuvo 11 žmonių, o šešių būklė kritinė ir jie paguldyti į ligoninę“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Ugandos policijos pajėgos.

Nelaimė įvyko 1 val. vietos (ir Lietuvos) laiku Salamos aklųjų mokykloje Mukano mieste, esančiame į rytus nuo sostinės Kampalos.

Policija nurodė, kad buvo pradėtas tyrimas gaisro priežasčiai nustatyti, ir sakė, kad daugiau informacijos bus paskelbta vėliau.

„Dauguma žuvusiųjų yra mokyklos vaikai, todėl siunčiame užuojautą jų tėvams“, – naujienų agentūrai AFP sakė vidaus reikalų ministras generolas Kahinda Otafiire.

Jis sakė, kad mokykla buvo aptverta kaip „nusikaltimo vieta“, ir pažadėjo, kad bus atliktas išsamus tyrimas.

„Mes, kaip vyriausybė, išsiaiškinsime pagrindinę gaisro priežastį ir, jei yra kokių nors kaltininkų, jie bus sulaikyti, o teisėsauga imsis savo veiksmų“, – pridūrė K. Otafiire.

Richardas Muhimba, vieno iš žuvusių vaikų tėvas, sakė AFP: „Jokie žodžiai negali paaiškinti skausmo, kurį išgyvenu.“

„Šeštadienį aplankiau savo vaiką, jis buvo geros sveikatos, o nepraėjus nė trims dienoms jo nebėra“, – kalbėjo jis.

Salamos aklųjų mokykla buvo pastatyta 1999 metais balandžio mėnesį bei yra skirta vaikams ir jaunuoliams nuo šešerių iki 25 metų amžiaus.

Pastaraisiais metais šios Rytų Afrikos šalies mokyklose kilo keli gaisrai.

2018-ųjų lapkritį įtariamasis padegė Ugandos pietuose esantį internatą. Gaisro metu žuvo 11 berniukų, dar 20 patyrė stiprius nudegimus.

2008 metų balandį Ugandos sostinės apylinkėse esančios mokyklos bendrabutyje kilus gaisrui žuvo 18 mergaičių ir vienas suaugusysis.

2006 metų kovą Ugandos vakaruose esančioje islamo mokykloje kilus gaisrui žuvo mažiausiai 13 vaikų ir keli buvo sužeisti. Tų pačių metų liepą per panašų gaisrą rytuose žuvo šeši vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.