R. Sunakas gina savo sprendimą nevykti į JT klimato konferenciją Kvietimą gavo ir Karolis III

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas penktadienį gynė savo sprendimą nedalyvauti kitą mėnesį vyksiančiame COP27 aukščiausiojo lygio susitikime dėl klimato kaitos, sakydamas, kad turi sutelkti dėmesį į „neatidėliotinas“ ekonomines problemas.

 Rishi Sunakas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rishi Sunakas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 5:04 PM, atnaujinta Nov 14, 2022, 6:00 PM

Kitą dieną po to, kai Dauningo gatvė paskelbė, kad R. Sunakas nedalyvaus aukščiausiojo lygio susitikime, ministras pirmininkas interviu televizijai „Sky News“ pabrėžė, kad yra „labai asmeniškai įsipareigojęs“ spręsti aplinkosaugos klausimus.

„Tiesiog manau, kad šiuo metu teisinga man taip pat sutelkti dėmesį į neatidėliotinus vidaus iššūkius, su kuriais susiduriame ekonomikoje, ir manau, kad stebintys žmonės pagrįstai tikisi, kad aš darysiu ir tai“, – sakė R. Sunakas.

Jis taip pat teigė, kad JK turėtų „tikrai didžiuotis tuo, kaip mums sekasi“, nes ji yra „viena iš sparčiausiai anglies dioksido išmetimą mažinančių šalių“.

R. Sunakas pradėjo eiti pareigas antradienį, pakeitęs Liz Truss, kuri atsistatydino išdirbusi septynias savaites, jos mokesčių mažinimo planams sukėlus ekonominį ir politinį chaosą.

Lapkričio 6 dieną Šarm aš Šeiche Egipte prasidėsiančioje konferencijoje, vadinamoje COP27, beveik 200 šalių pareigūnai ketina aptarti, kaip kovoti su visuotiniu atšilimu.

Praėjusiais metais JK surengė COP26 konferenciją Glazge Škotijoje, ir joje dalyvavo tuometinis ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

Opozicinės Leiboristų partijos atstovas Edas Milibandas sakė, kad R. Sunakas priėmė „siaubingą sprendimą“.

„Šie aukščiausiojo lygio susitikimai yra svarbūs, – sakė jis BBC. – Jie priverčia imtis veiksmų sprendžiant didžiausią problemą, su kuria susiduriame kaip pasaulis.“

Žaliųjų partijos lyderė Caroline Lucas savo ruožtu teigė, kad R. Sunako nedalyvavimas yra „gėdingas būdas užbaigti JK pirmininkavimą COP“.

Tuo metu Egiptas anksčiau šią savaitę atnaujino kvietimą karaliui Karoliui III į COP27. Toks žingsnis žengtas atsistatydinus L. Truss, kuri prieštaravo karaliaus dalyvavimui COP27 konferencijoje.

Spalio pradžioje Bakingamo rūmai patvirtino, kad Karolis III nedalyvaus COP27, žiniasklaidoje pasirodžius pranešimų, kad L. Truss pareiškė karaliui prieštaravimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.