Graikijos žiniasklaidai pranešus, kad Kretoje nukritus uolai, žuvo lietuvė ir sužalotas 9-metis – URM žinia: tai Slovėnijos piliečiai

Ankstyvą sekmadienio rytą Graikijoje pranešta apie tragediją. Kaip praneša graikų dienraštis „GreekReporter“ nuošliauža sugriovė nuomojamus apartamentus, kuriuose buvo apgyvendinti žmonės.

 Graikijos pareigūnai.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Graikijos pareigūnai.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-31 10:39, atnaujinta 2022-10-31 14:03

Nurodyta, kad žuvo lietuvė ir buvo sunkiai sužeistas 9 metų berniukas. Incidentas įvyko Agia Fotia gyvenvietėje Ierapetroje, Kretoje.

Vietos žiniasklaidai pranešus, kad Agia Fotia gyvenvietėje žuvusi moteris galėjo būti Lietuvos pilietė, Lietuvos Užsienio reikalų ministerija BNS informavo susisiekusi su slovėnų diplomatais. Šie patvirtino, kad visi trys asmenys, buvę vienuose iš dviejų sugriautų apartamentų, yra Slovėnijos piliečiai.

Tuo tarpu graikų žiniasklaida nurodė, kad netoli paplūdimio esančiame nuomojamų kambarių komplekse nuo šlaito nukrito didelė uola. Dėl to buvo visiškai sugriauti du butai. Vienas iš jų buvo tuščias, tačiau kitame gyveno trijų asmenų šeima iš Lietuvos, kuri įstrigo nuolaužose.

Gelbėjimo operacija truko 4 val.

Iš pradžių į įvykio vietą atvyko du automobiliai su Ierapetros ugniagesių komanda. Vėliau buvo iškviestos didelės ugniagesių pajėgos (50 vyrų su 20 transporto priemonių) iš kitų Kretos dalių, taip pat gelbėtojai iš specialiųjų padalinių nelaimėms likviduoti (EMAK) ir Graikijos greitojo reagavimo grupės (EKAV). Į pagalbą atvyko ir daug savanorių iš Graikijos Raudonojo Kryžiaus bei kitų organizacijų.

51 metų šeimos tėvas buvo ištrauktas iš buto be rimtesnių sužalojimų, tačiau 9 metų berniuką prispaudė nuolaužos ir prireikė daug pastangų jam išgelbėti, kai jo koja įstrigo nuolaužose. Berniukas galiausiai buvo išgelbėtas, patyręs kelis sunkius sužalojimus.

Tuo pat metu gelbėtojai intensyviai ieškojo 45 metų motinos. Po didelių ugniagesių ir gelbėtojų pastangų, kurie apie 4 valandas ardė nuolaužas 1,5 metro gylyje 45 metų moteris buvo rasta be sąmonės ir nuvežta į ligoninę, kur konstatuota jos mirtis.

Nurodoma, kad šeima vėliau praleido paskutinę naktį Kretoje prieš išvykdama į tėvynę.

9 metų berniukas buvo išvežtas į Ierapetros ligoninę.

Nuošliauža ir vėlesnė turisto žūtis sukrėtė Ierapetros ir visos Kretos salos bendruomenes.

„Esame sukrėsti šio tragiško įvykio, kurio niekas negalėjo numatyti“, – sakė Ierapetros viešbučių sąjungos prezidentas Giorgos Vardakis.

„Kasmet šioje vietovėje atostogauja tūkstančiai lankytojų, ir ji yra viena populiariausių mūsų šalyje. Tai, kas įvyko, sukėlė didelį liūdesį“, – pridūrė G. Vardakis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.