Rusijos paleistos raketos nuolaužos nukrito Moldovoje

Moldovos vyriausybė pranešė, kad Ukrainos oro gynybos numušta Rusijos raketa pirmadienį nukrito ant kaimo Moldovos šiaurėje, bet nukentėjusiųjų nėra.

​Moldova pirmadienį prane<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
​Moldova pirmadienį prane<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2022, 11:53 AM, atnaujinta Oct 31, 2022, 3:05 PM

Šalies vidaus reikalų ministerija pranešė, kad raketa nukrito ant Naslavčės kaimo, esančio netoli šalies sienos su Ukraina, ir išdaužė kelių namų langus, tačiau aukų neužfiksuota.

Naujienų portalas portalas „NewsMaker“ vėliau pranešė, kad Moldovos nacionalinės armijos oro stebėjimo sistemos neužfiksavo šalies oro erdvės pažeidimo raketomis, kadangi Naslavčos gyvenvietėje nukrito tik Rusijos raketos fragmentai. 

„Dėl incidento informuojame, kad Moldovos nacionalinės armijos oro stebėjimo sistemos neužfiksavo jokių neteisėtų skrydžių šalies oro erdvėje. Pažymėsime, jog radiolokacijos stotys neaptiko numuštos raketos fragmentų dėl jų nedidelių matmenų ir mažo atspindinčiojo paviršiaus“, – paaiškino Gynybos ministerijos atstovai.

Žinybos išminuotojai išvyko į incidento vietą apžiūrėti vietovės. Išsamesnę informaciją apie šį įvykį žadama pateikti vėliau.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, pirmadienio rytą Naslavčos gyvenvietėje Moldovos šiaurėje nukrito Rusijos raketa.

Pasak Moldovos VRM pareigūnų, raketą numušė Ukrainos oro gynyba. Naujausiais duomenimis, žmonės raketos kritimo vietoje nenukentėjo, tik išbyrėjo kelių namų langų stiklai.

Ukraina pirmadienį pranešė, kad Rusijai į taikinius visoje šalyje paleidus daugiau kaip 50 sparnuotųjų raketų, 80 proc. Kyjivo gyventojų liko be vandens, o 350 000 namų liko be elektros energijos.

Tuo metu ukrainiečių premjeras Denysas Šmyhalis informavo, kad dėl dronų ir raketų atakų be elektros liko „šimtai gyvenviečių“ septyniuose Ukrainos regionuose.

Spalio 10 dieną Moldova pareiškė, kad Rusijos sparnuotosios raketos, nukreiptos į Ukrainą, kirto jos oro erdvę, ir iškvietė Maskvos pasiuntinį pasiaiškinti.

Kaip ir Ukraina, mažytė Moldova yra buvusi sovietinė šalis, kurią valdo provakarietiška vyriausybė.

Rusijai pasiuntus į Ukrainą karius, į Moldovą plūstelėjo šimtai tūkstančių ukrainiečių pabėgėlių.

Europos Sąjunga Moldovai kartu su Ukraina suteikė kandidačių į bloką statusą, taip parodydama paramą Rusijos puolimo akivaizdoje.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu Ukrainoje pradėtas puolimas padidino įtampą Moldovoje, kuri turi Maskvos remiamą separatistinį regioną Uždniestrę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.