Rusija skyrė baudą Vikipedijos savininkei už straipsnius, susijusius su karu Ukrainoje

Rusijos teismas antradienį skyrė laisvosios interneto enciklopedijos Vikipedijos savininkei 2 mln. rublių (32,7 tūkst. eurų) baudą už straipsnius, susijusius su Maskvos karu Ukrainoje.

​Rusijos teismas antradienį skyrė laisvosios interneto enciklopedijos Vikipedijos savininkei 2 mln. rublių (32,7 tūkst. eurų) baudą už straipsnius, susijusius su Maskvos karu Ukrainoje.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
​Rusijos teismas antradienį skyrė laisvosios interneto enciklopedijos Vikipedijos savininkei 2 mln. rublių (32,7 tūkst. eurų) baudą už straipsnius, susijusius su Maskvos karu Ukrainoje.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2022, 4:47 PM

Maskvoje įsikūrusi grupė, remianti Vikipedijos savininkės „Wikimedia“ projektus, pranešė, kad Maskvos Tagankos rajono teismas jai skyrė baudą už atsisakymą pašalinti du straipsnius, susijusius su Rusijos karine intervencija Ukrainoje.

Maskvoje įsikūrusios „Wikimedia RU“ direktorius Vladimiras Medeika teigė, kad sprendimas bus apskųstas, ir pridūrė, kad „niekas nepašalins“ tų straipsnių.

„Nemanau, kad „Wikimedia Foundation“ sumokės baudą“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Anksčiau šiais metais Rusijos valdžios institucijos pareiškė, kad „Wikimedia“ turėtų sumokėti 5 mln. rublių (81,8 tūkst. eurų) siekiančias baudas už kelis panašius pažeidimus.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimas vasario 24 dieną pasiųsti karius į Ukrainą dar labiau suvaržė žodžio ir žiniasklaidos laisvę šalyje ir paskatino nepriklausomų rusų žurnalistų išvykimą.

Šalyje iš esmės uždrausta kritikuoti Rusijos karinę intervenciją Ukrainoje, ją vadinti „karu“ ar „invazija“.

Rusijos institucijos Vakarų bendrovėms, įskaitant „Google“ ir „Telegram“, skyrė didžiules baudas už su Ukraina susijusį turinį.

Liepą Maskvos teismas skyrė „Google“ 21 mlrd. rublių (344,6 mln. eurų) baudą už tai, kad nepašalino turinio, susijusio su Rusijos karine intervencija Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.