Kinija dėl COVID-19 atvejų uždarė rajoną aplink „iPhone“ gamyklą

Kinijos pareigūnai trečiadienį uždarė rajoną aplink didžiausią pasaulyje „iPhone“ gamyklą, daugeliui darbuotojų iš jos išvykus dėl apribojimų, susijusių su COVID-19 atvejais.

Koronavirusas Kinijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2022, 11:21 AM

Centrinėje Kinijoje esančioje Džengdžou oro uosto ekonominėje zonoje, kurioje yra Taivano technologijų milžinės „Foxconn“ gamykla, trečiadienį prasidėjo septynias dienas truksiantis uždarymas, paskelbė vietos pareigūnai.

Praėjusią savaitę kinų socialinėje žiniasklaidoje pasirodė vaizdo įrašų, kaip darbuotojai palieka „Foxconn“ gamyklą, samdančią šimtus tūkstančių žmonių.

Darbuotojai internete skundėsi prastomis sąlygomis ir turėjo darbuotojų miestelį palikti pėsčiomis, kad išvengtų kelionių apribojimų.

Dėl COVID-19 bangos gamykloje sustojus gamybai, į gimtuosius miestus ir kaimus išskubėjo didelė dalis jos darbuotojų.

Trečiadienį pareigūnai paskelbė, kad jokie žmonės, išskyrus COVID-19 prevencijos savanorius ir būtiniausius darbuotojus, negali išvykti iš savo gyvenamųjų vietų minimoje industrinėje zonoje, nebent jiems reiktų pasidaryti COVID-19 testą ar skubiai gydytis.

Gatvėse bus leidžiama važinėti tik medikų ir būtiniausius dalykus pristatinėjančių kurjerių transporto priemonėms.

Trečiadienio pranešime nesakoma, ar Džengdžou oro uosto ekonominė zona uždaroma dėl COVID-19 atvejų „Foxconn“ gamykloje. Jokios kitos priežastys taip pat nenurodomos.

Atskirai vyriausybė pranešė apie 64 Džengdžou per pastarąją parą patvirtintus COVID-19 atvejus. Taip pat nurodoma, kad 12,5 mln. gyventojų turinčiame mieste išaiškinti ir 294 besimptomiai atvejai. Kiek atvejų išaiškinta Džengdžou oro uosto ekonominėje zonoje, neskelbiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.