Mobilizuoti kareiviai Rusijoje surengė protestą: „Dėl ko turime kariauti už šią valstybę?“

Rusijos Uljanovsko srityje daugiau kaip 100 mobilizuotų kareivių iš Čiuvašijos pradėjo masinį protestą dėl to, kad taip ir negavo jiems žadėtų išmokų, praneša nepriklausomas Rusijos naujienų kanalas „Meduza.io“.

Rusijos Uljanovsko srityje daugiau kaip 100 mobilizuotų kareivių iš Čiuvašijos pradėjo masinį protestą dėl to, kad taip ir negavo jiems žadėtų išmokų.<br>Stop kadras.
Rusijos Uljanovsko srityje daugiau kaip 100 mobilizuotų kareivių iš Čiuvašijos pradėjo masinį protestą dėl to, kad taip ir negavo jiems žadėtų išmokų.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2022, 2:21 PM, atnaujinta Nov 2, 2022, 6:51 PM

„Mes, rizikuodami savo gyvybe, einame į neabejotiną mirtį dėl jūsų saugumo ir ramaus gyvenimo! Mūsų valstybė atsisako mums išmokėti 195 tūkst. rublių, kuriuos mums pažadėjo prezidentas Vladimiras Putinas! Dėl ko tada mes turime eiti kariauti už šią valstybę, palikdami savo šeimas be paramos?! Mes atsisakome dalyvauti „specialiojoje karinėje operacijoje“ ir sieksime teisingumo tol, kol mums nebus sumokėti pinigai, kuriuos pažadėjo mūsų vyriausybė, vadovaujama Rusijos Federacijos prezidento!“ – pareiškė kariškiai.

Vaizdo įraše mobilizantai skundžiasi, kad jie taip pat negavo vienkartinės 300 tūkst. rublių išmokos, kuri, kaip jie teigia, jiems buvo pažadėta kariuomenės registracijos ir šaukimo punktuose.

„Telegram“ kanalo šaltinių teigimu, protestui numalšinti į mokymo centrą buvo nusiųsta riaušių policija ir Nacionalinė gvardija. Vėliau pranešta, kad mobilizuoti šauktiniai buvo „nuraminti“. Kaip tiksliai, nenurodoma.

Praėjus kelioms dienoms po mobilizacijos pradžios grupė Valstybės Dūmos deputatų žemiesiems rūmams pateikė įstatymo projektą, kuriame numatyta mobilizuojamiesiems skirti 300 tūkst. rublių vienkartinę išmoką. Po mėnesio įstatymo projektas buvo atsiimtas.

Spalio 19 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė nurodymą, pagal kurį kiekvieno mobilizuoto asmens piniginė išmoka po to, kai jis buvo įtrauktas į dalinį, turėtų būti ne mažesnė kaip 195 tūkst. rublių. Ji įsigalioja lapkričio 1 d. V.Putinas Saugumo tarybos posėdyje pabrėžė, kad išmokos turėtų būti mokamos mobilizuoto karinio personalo mokymo ir lavinimo metu.

Parengta pagal „Meduza.io“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.