Gazos kovotojai po B. Netanyahu pergalės rinkimuose į Izraelį paleido raketą Izraelis smogė atsakomąjį smūgį

Iš Gazos ruožo į Izraelį ketvirtadienį buvo paleista raketa, praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo paskelbta apie buvusio Izraelio premjero Benjamino Netanyahu pergalę parlamento rinkimuose, pranešė kariuomenė ir pažymėjo, kad raketa buvo perimta.

Sprogimas po Izraelio aviacijos smūgio Chan Junisui Gazos ruože. <br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Sprogimas po Izraelio aviacijos smūgio Chan Junisui Gazos ruože. <br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 10:21 AM

„Viena raketa buvo paleista iš Gazos ruožo... Atrodo, kad raketa buvo perimta“, – teigiama Izraelio kariuomenės išplatintame pranešime, patvirtančiame pirmąjį tokį paleidimą nuo rugpjūtį tris dienas trukusio konflikto tarp Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“.

Tuo tarpu „Times of Israel“ pranešė, kad Izraelio kariuomenė smogė Gazos ruožui ankstų penktadienio rytą, praėjus kelioms valandoms po to, kai iš „Hamas“ valdomo palestiniečių anklavo į Izraelį buvo paleistos keturios raketos.

Izraelio gynybos pajėgos pranešė, kad surengė antskrydžius prieš „unikalų“ požeminį raketų gamybos įrenginį, kurį naudoja „Hamas“ teroristinė grupuotė.

Pajėgų vadavietė paskelbė palydovinę, jos teigimu, šios vietos nuotrauką, kurioje matyti teritorija prie kelių pastatų ir žemės ūkio paskirties sklypų šiaurės vakariniame al-Maghazi pabėgėlių stovyklos pakraštyje centrinėje Gazos dalyje. Ji teigė, kad tai buvo trečias toks objektas, kuriam buvo smogta nuo balandžio mėn.

„Smūgis buvo surengtas atsakant į anksčiau šį vakarą iš Gazos ruožo teritorijos į Izraelio teritoriją paleistus sviedinius“, – sakoma Izraelio gynybos pajėgų pareiškime prieš pat ketvirtą valandą ryto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.