Nyderlandai JK sąmokslo teoretikui uždraudė dvejus metus atvykti į ES

Nyderlandų vyriausybė uždraudė britų sąmokslo teoretikui Davidui Icke'ui dvejus metus atvykti į šalį bei į visą Europos Sąjungos Šengeno erdvę, baimindamiesi, kad jis gali „trikdyti viešąją tvarką“.

 D.Icke.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 D.Icke.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-04 20:18

D. Icke'as tvirtina, kad šį sprendimą priėmė „fašistinis Nyderlandų režimas“ bei savo internetinėje svetainėje publikavo laišką, kuris ketvirtadienį buvo atsiųstas Nyderlandų teisingumo ir saugumo ministerijos sekretoriaus Erico van der Burgo vardu.

„Šiuo laišku informuoju, kad jūs dvejiems metams buvote pažymėtas Šengeno informacinėje sistemoje ir jums neleidžiama atvykti į Šengeno erdvę“, – teigiama laiške.

„Jau daugelį metų tarptautiniu mastu esate žinomas kaip sąmokslo teorijų skleidėjas“, – priduriama jame.

D. Icke'as, buvęs profesionalus futbolininkas ir televizijos laidų vedėjas, tvirtina, esą pasaulį valdo reptilijos. Šią teoriją neseniai skleidė ir į COVID-19 pandemiją skeptiškai žiūrintis olandų ultradešiniųjų politikas Thierry Baudet.

Britų sąmokslo teoretikas sekmadienį turėjo dalyvauti ir sakyti kalbą Amsterdame įvyksiančioje demonstracijoje prieš karą Ukrainoje, Nyderlandų vyriausybę ir aukštas energijos kainas.

Amsterdamo pareigūnai baiminasi, kad gali kilti susirėmimų net jeigu demonstracijoje D. Icke'as pasirodys per nuotolį.

Nyderlandų vyriausybė teigia, kad D. Icke'o, kuris „praeityje ne kartą pažėrė antisemitinių ir įžeidžiančių komentarų“, buvimas gali sukelti neramumus šalyje tokiu metu, kai daugėja smurto atvejų ir grasinimų politikams.

Nyderlandų pareigūnai pažymi, kad tai jau antras kartas, kai teko imtis tokio pobūdžio veiksmų.

2019-aisiais į šalį buvo uždrausta atvykti amerikiečių pamokslininkui Stevenui Andersonui, kuris yra raginęs žudyti LGBTQ žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.