Okupuotame Donbase pasikėsinta nužudyti prorusišką teisėją

Vienas Maskvos kontroliuojamo Ukrainos miesto teisėjas išgyveno pasikėsinimą nužudyti, bet jo būklė yra „sunki“, šeštadienį pranešė Donecko separatistų lyderis.

Aleksandras Nikulinas.<br>Stop kadras.
Aleksandras Nikulinas.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2022, 3:34 PM, atnaujinta Nov 5, 2022, 5:12 PM

„Buvo bandyta panaudojant šaunamuosius ginklus nužudyti Donecko Respublikos Aukščiausiojo Teismo teisėją Aleksandrą Nikuliną“, – platformoje „Telegram“ parašė apsišaukėliškos respublikos sukilėlių lyderis Denisas Pušilinas.

Dėl išpuolio, kuris, anot jo, buvo penktadienio vakare įvykdytas Vuhlehirsko mieste rytinėje Donecko srityje, jis apkaltino Kyjivą.

„Ukrainos režimas ir toliau rodo savo niekšiškus teroristinius metodus“, – pareiškė D. Pušilinas ir pridūrė, kad pašautas teisėjas „skyrė nuosprendžius naciams karo nusikaltėliams“.

„Gydytojų vertinimu, jo būklė yra stabili, bet sunki“, – pridūrė jis.

Rusija reguliariai vadina ukrainiečių ginkluotąsias pajėgas „naciais“, o prezidentas Vladimiras Putinas yra sakęs, kad savo pajėgas į Ukrainą vasario pabaigoje nusiuntė siekdamas „denacifikuoti“ šalį.

Aleksandras Nikulinas iš dalies atsakingas už skirtą mirties bausmę britams Aidenui Aslinui ir Shaunui Pinneriui, taip pat marokiečiui Brahimui Saadoune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.