Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų RN vairą iš M. Le Pen perims 27-erių J. Bardella

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partija „Nacionalinis sambūris“ (RN) šeštadienį išrinko savo vadovu 27 metų kylančią politikos žvaigždę Jordaną Bardellą, kuris taps Marine Le Pen įpėdiniu ir sieks, kad RN priartėtų prie pagrindinės srovės politinių jėgų.

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų RN vairą iš M. Le Pen perims 27-erių J. Bardella.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų RN vairą iš M. Le Pen perims 27-erių J. Bardella.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-05 10:45, atnaujinta 2022-11-05 13:26

M. Le Pen protežė J. Bardellos pergalė buvo prognozuota. Jis laimėjo partijos narių balsavimą surinkęs 85 proc. balsų ir aplenkė pietinio Perpinjano miesto merą Louis Aliot, už kurį balsavo 15 proc. partiečių.

Pastebimai laiminga M. Le Pen paskelbė rezultatus per susirinkimą Paryžiuje, o vėliau šeštadienį J. Bardella turėtų kreiptis į susirinkusiuosius.

Jis išrinktas po to, kai RN šių metų parlamento rinkimuose pasiekė geriausią rezultatą per visą savo istoriją ir iškovojo 89 vietas, nors M. Le Pen nepavyko įveikti Emmanuelio Macrono kovoje dėl prezidento posto.

„Per 40 kovos metų „Nacionaliniam frontui“ pavyko pasiekti, kad visos svarbiausios mūsų visuomenės problemos taptų viešųjų diskusijų ašimi“, – sakė M. Le Pen, paminėdama ankstesnį partijos pavadinimą.

J. Bardella pritarė M. Le Pen pastangoms atsikratyti aršių antisemitinių ir ekstremistinių pažiūrų, kurias propagavo jos tėvas, partijos įkūrėjas Jeanas-Marie Le Penas, pašalintas iš partijos 2015 metais.

Tačiau RN šią savaitę sukrėtė vieno iš parlamento narių, apkaltinto rasistiniu išpuoliu prieš kolegą parlamentarą, laikinas nušalinimas nuo pareigų.

J. Bardellai taip pat teks nelengva užduotis užtikrinti tvirtą partijos finansinį pagrindą, jai susiduriant su tyrimais dėl partijos narių, įskaitant M. Le Pen, įtariamo piktnaudžiavimo valstybės lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.