J. Bidenas: kadencijos vidurio rinkimai bus lemiamas momentas JAV demokratijos likimui

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas šeštadienį demokratų mitinge sakė, kad kitą savaitę vyksiantys kadencijos vidurio rinkimai bus „lemiamas“ momentas JAV demokratijos likimui.

Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2022, 9:10 AM

„Demokratija tiesiogine prasme yra balsavimo biuletenyje. Tai lemiamas momentas tautai, ir mes visi turime kalbėti vienu balsu“, – sakė J. Bidenas Filadelfijoje, kur agitavo už demokratų kandidatus svarbiuose Pensilvanijos gubernatoriaus ir senatoriaus rinkimuose.

Tuo metu buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį paragino rinkėjus padaryti taip, kad respublikonų „milžiniška raudonoji banga“ nugalėtų demokratus kadencijos vidurio rinkimuose.

„Jei norite sustabdyti mūsų šalies naikinimą ir išsaugoti „amerikietišką svajonę“, šį antradienį privalote balsuoti už respublikonus, sukeldami didžiulę raudoną bangą“, – sakė jis savo Respublikonų partijos mitinge Pensilvanijos valstijoje, turėdamas omenyje tradicinę šios politinės jėgos spalvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.