E. Muskas ragina JAV rinkėjus paremti respublikonus

Milijardierius ir naujasis „Twitter“ savininkas Elonas Muskas pirmadienį paragino JAV rinkėjus kadencijos vidurio rinkimuose paremti Respublikonų partijos kandidatus.

E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2022, 7:11 PM

„Dalijimasis valdžia žaboja blogiausius abiejų partijų ekscesus, todėl rekomenduoju balsuoti už respublikonų Kongresą, atsižvelgiant į tai, kad prezidento postas priklauso demokratams“, – tviteryje 114 mln. savo sekėjų parašė E. Muskas.

„Griežtos linijos demokratai ar respublikonai niekada nebalsuoja už kitus, tad iš tikrųjų nepriklausomi rinkėjai nusprendžia, kas vadovauja!“ – rašė jis.

Tai, kad „Tesla“ bosas perėmė „Twitter“ – vieną pagrindinių pasaulio platformų diskursui ir aktyvizmui – privertė sunerimti dėl šio socialinio tinklo politinio neutralumo.

E. Muskas jau užsiminė, kad planuoja atšaukti tviterio draudimą buvusiam prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), nors tai būtų daroma tik po antradienio rinkimų.

D. Trumpui naudotis tviteriu buvo uždrausta dėl įtarimų, kad jis pernai sukurstė savo šalininkų minią užpulti JAV Kapitolijų ir panaikinti 2020 metų prezidento rinkimų rezultatus.

E. Musko sprendimas atleisti daug „Twitter“ darbuotojų taip pat kursto nuogąstavimus, kad šį socialinį tinklą užplūs neapykantos kalba ir dezinformacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.