JAV įtariamajam dėl N. Pelosi vyro užpuolimo pateikti federaliniai kaltinimai

Jungtinių Valstijų federalinio teismo prisiekusiųjų žiuri trečiadienį pateikė kaltinimus užpuolimu ir pasikėsinimu pagrobti vyrui, kuris buvo sulaikytas dėl praėjusį mėnesį įvykdyto išpuolio prieš JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vyrą.

​Jungtinių Valstijų federalinio teismo prisiekusiųjų žiuri trečiadienį pateikė kaltinimus užpuolimu ir pasikėsinimu pagrobti vyrui, kuris buvo sulaikytas dėl praėjusį mėnesį įvykdyto išpuolio prieš JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vyrą.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Jungtinių Valstijų federalinio teismo prisiekusiųjų žiuri trečiadienį pateikė kaltinimus užpuolimu ir pasikėsinimu pagrobti vyrui, kuris buvo sulaikytas dėl praėjusį mėnesį įvykdyto išpuolio prieš JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vyrą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2022, 12:57 PM

Davidui DePape'ui pateikti kaltinimai dėl spalio 28 dieną įvykdyto įsilaužimo į Pelosi šeimos namus San Fransiske yra tokie patys kaip ir ankstesniame federaliniame skunde, pateiktame spalio 31 dieną, tačiau juos pakeičia.

Remiantis šešių puslapių kaltinamuoju aktu, pareigūnai, atvykę reaguodami į Paulo Pelosi skambutį numeriu 911, užklupo P. Pelosi ir D. DePape'ą kovojančius dėl plaktuko.

Pareigūnui įsakius D. DePape'ui mesti plaktuką, šis atsakė: „Ne“, o po to stipriai juo užsimojo prieš politikės vyrą, sakoma kaltinamajame akte.

Po maždaug 15 sekundžių trukusių grumtynių abu vyrai gulėjo ant grindų, o aplink P. Pelosi galvą sunkėsi kraujas, teigiame dokumente.

42 metų D. DePape'as iš Ričmondo, San Fransisko priemiesčio, buvo suimtas Pelosi šeimos rezidencijoje.

Paskambinęs pagalbos telefonu 911 P. Pelosi pareigūnams papasakojo miegojęs, kai, ieškodamas jo žmonos N. Pelosi, į jo miegamąjį įėjo niekada anksčiau nematytas vyras.

Vėliau pareigūnai nustatė, kad buvo išdaužtos stiklinės durys į galinę verandą. Jie rado lipnios juostos ritinėlį, baltą virvę, antrą plaktuką, porą guminių ir medžiaginių pirštinių bei tvirtinimo dirželių.

Šis išpuolis sukrėtė politinį pasaulį likus kelioms dienoms iki didelę intrigą kėlusių kadencijos vidurio rinkimų, pirmojo balsavimo šalies mastu po 2021 metų sausio 6 dienos Kapitolijaus šturmo.

Grasinimai įstatymų leidėjams ir rinkimų pareigūnams pasiekė visų laikų aukštumas, o valdžios institucijos perspėjo dėl didėjančio ekstremizmo JAV.

D. DePape'ui valstybės skirtas gynėjas Adamas Lipsonas dar neatsakė į prašymus pateikti komentarų.

Praėjusią savaitę šis į sąmokslo teorijas linkęs vyras padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą dėl jam pareikštų valstijos kaltinimų.

San Fransisko teisėjas nurodė vyrą suimti – be teisės būti paleistam už užstatą – dėl valstijos kaltinimų pasikėsinimu nužudyti, įsilaužimu ir netinkamu elgesiu su vyresnio amžiaus žmonėmis.

Jo sulaikymas susijęs ir su federaline byla dėl pastarojo incidento.

D. DePape'ui pateikti federaliniai kaltinimai, įskaitant JAV pareigūno artimo šeimos nario užpuolimą, siekiant atkeršyti pareigūnui už tarnybinių pareigų vykdymą.

Antrajame kaltinime teigiama, kad jis siekė surengti JAV pareigūno pagrobimą, motyvuotą šio tarnybinių pareigų atlikimu.

Už pirmąjį kaltinimą gresia maksimali 30 metų federalinio kalėjimo bausmė, o už antrąjį – maksimali 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.