Rusijos bombarduotame Ukrainos mieste Banksy paliko piešinį

Paslaptingasis britų gatvės menininkas Banksy ant subombarduoto pastato netoli Ukrainos sostinės nutapė piešinį, kurį ukrainiečiai pavadino savo šalies nenugalimumo simboliu.

Paslaptingasis britų gatvės menininkas Banksy ant subombarduoto pastato netoli Ukrainos sostinės nutapė piešinį, kurį ukrainiečiai pavadino savo šalies nenugalimumo simboliu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Paslaptingasis britų gatvės menininkas Banksy ant subombarduoto pastato netoli Ukrainos sostinės nutapė piešinį, kurį ukrainiečiai pavadino savo šalies nenugalimumo simboliu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2022, 11:49 AM

Penktadienio vakarą visame pasaulyje žinomas grafičių menininkas socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė tris meno kūrinio – gimnastės, stovinčios ant vienos rankos, ant sunaikinto pastato griuvėsių Borodiankos mieste į šiaurės vakarus nuo Ukrainos sostinės Kyjivo – nuotraukas.

Užrašas prie paskelbtų nuotraukų platformoje „Instagram“– „Borodianka, Ukraina“.

Borodianka, kaip ir tokie miestai kaip Buča ir Irpinė, smarkiai nukentėjo nuo Rusijos bombardavimų ir tapo Maskvos puolimo nuo vasario mėnesio nuniokojimo simboliu.

Miestelį trumpam buvo užėmusios Rusijos pajėgos, iki kol jos pasitraukė balandį.

„Tai simbolis, kad esame nepalaužiami, – šeštadienį naujienų agentūrai AFP sakė 32 metų Oleksijus Savočka, turėdamas omenyje grafičius. – Ir mūsų šalis yra nepalaužiama.“

Kyjive ir jo apylinkėse atsirado nemažai Banksy stiliaus piešinių, kurios paskatino ukrainiečius manyti, kad karo nuniokotoje šalyje gali būti padirbėjęs šis anoniminis gatvės menininkas.

Kitame Borodiankoje esančiame grafityje, kurio kilmės autorius nepatvirtino, vaizduojamas mažas berniukas, ant žemės metantis dziudo uniformą dėvintį vyrą.

 

Šis vaizdinys gali būti nuoroda į Rusijos vadovą Vladimirą Putiną, kuris yra kovos menų entuziastas.

„Tai mažas berniukas prieš seną vyrą, ir jis nugalėtas, jis jau nugalėtas“, – prie meno kūrinio AFP sakė 30-metis Ukrainos televizijos žurnalistas Bogdanas Mašajus.

„Neįtikėtina, kad Banksy yra čia, Borodiankoje“, – pridūrė jis.

Trečiame piešinyje ant sugriuvusio pastato Irpinėje šono, kurios Banksy taip pat nepatvirtino, pavaizduota gimnastė, atliekanti pratimą su kaspinu, nepaisant to, kad, matyt, yra sužeista, ir dėvi kaklo apykaklę.

Penktadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad Chersonas priklauso „mums“, po to, kai Rusija išvedė karius iš strategiškai svarbaus pietinio miesto.

Chersonas buvo pirmasis didelis miestas, kurį Kremliaus pajėgos užgrobė po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie Maskvos „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje, ir vienintelis administracinis centras, kurį Rusijai buvo pavykę okupuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.