Uzbekistano lyderio dukra paskirta į jo administraciją

Uzbekistano prezidento dukra gavo darbą jo administracijoje – tai atgaivina prisiminimus apie šios Vidurinės Azijos šalies valdovo velionio Islamo Karimovo laikus, kai valdžia priklausė vienai šeimai.

 Šavkatas Mirzijojevas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šavkatas Mirzijojevas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-14 21:25

Griežtai kontroliuojamoje šalyje prezidento Šavkato Mirzijojevo 38 metų dukra Saida Mirzijojeva bus atsakinga už informacijos politiką. „Saida Mirzijojeva paskirta prezidento administracijos vykdomojo biuro komunikacijos ir informacijos politikos skyriaus vadove“, – „Telegram“ kanale pranešė prezidento atstovas Šerzodas Asadovas. Jis pridūrė, kad ji taip pat „stebės, kaip įgyvndinamos socialinės reformos bei reformos kultūros ir švietimo srityje“.

Ir anksčiau pareigas administracijoje ėjusi S. Mirzijojeva lyginama su Gulnara Karimova, ėjusia aukščiausias pareigas, kol susikirto su tėvo režimu. Šiuo metu ji atlieka 13 metų bausmę už turto grobstymą.

Kiti Vidurinės Azijos autoritarai taip pat perdavė valdžią savo vaikams. Kaimyniniame Turkmėnistane Serdaras Berdymuchamedovas šių metų kovą pakeitė savo tėvą Gurbanguly Berdymuchamedovą prezidento poste.

Nepaisant kai kurių reformų po I. Karimovo mirties 2016 m., kai į valdžią atėjo Š. Mirzijojevas, Uzbekistanas vis dar yra griežtai kontroliuojama autoritarinė šalis, kurioje užgniaužiami kritiški balsai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą