Latvijos prezidentas kitą savaitę gali pavesti K. Kariniui suformuoti naują vyriausybę

Latvijos prezidentas Egilas Levitas pirmadienį pranešė, kad kitą savaitę gali pavesti dabartiniam premjerui Krišjaniui Kariniui suformuoti naują vyriausybę.

Latvijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Latvijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 9:17 AM, atnaujinta Nov 15, 2022, 9:59 AM

Nors K. Karinis jau vadovauja valdančiosios koalicijos deryboms, jis dar nėra oficialiai nominuotas į ministro pirmininko postą.

Kaip po pirmadienį įvykusio susitikimo su K. Kariniu sakė E. Levitas, abu politikai sutarė, kad kitos savaitės pradžioje K. Karinis pateiks pirmąjį vyriausybės deklaracijos projektą, ir „jei jis atitiks užduotis, kurias reikia atlikti, kad Latvija galėtų judėti į priekį“, prezidentas oficialiai pasiūlys jo kandidatūrą į ministro pirmininko postą.

Po pokalbio su K. Kariniu prezidentas padarė išvadą, kad būsimieji koalicijos partneriai padarė didelę pažangą derybose dėl būsimos Latvijos vyriausybės ir atsakomybės sričių pasiskirstymo.

Nuo antradienio darbo grupės pradės rengti vyriausybės deklaracijos projektą, sakė E. Levitas.

K. Karinis siūlo, kad spalio 1-osios rinkimus laimėjusi jo partija „Naujoji vienybė“ gautų ministro pirmininko, finansų ministro, užsienio reikalų ministro, švietimo ir mokslo ministro, teisingumo ministro, klimato ir energetikos ministro bei socialinės apsaugos ministro portfelius.

„Jungtinis sąrašas“ be parlamento pirmininko posto, kuris atiteko Edvardui Smilteniui, dar gautų keturias ministerijas: Vidaus reikalų, Žemės ūkio, Sveikatos apsaugos ir Regioninės plėtros.

„Nacionaliniam susivienijimui“ atitektų keturi portfeliai: gynybos ministro, kultūros ministro, susisiekimo ministro ir ekonomikos ministro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.