Uzbekistano prezidento S. Mirziyoyevo dukra paskirta į jo administraciją

Uzbekistano prezidento Shavkato Mirziyoyevo dukra gavo darbą jo administracijoje, o tai primena laikus, kai šalį valdant velioniui Islamui Karimovui valdžia buvo vienos šeimos rankose.

Uzbekistano prezidentas Shavkatas Mirziyoyevas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Uzbekistano prezidentas Shavkatas Mirziyoyevas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 11:42 AM

S. Mirziyoyevo dukra Saida Mirziyoyeva bus atsakinga už informacijos politiką griežtai kontroliuojamoje Vidurio Azijos šalyje.

„Saida Mirziyoeva paskirta komunikacijos ir informacijos politikos skyriaus vadove prezidento administracijos vykdomajame biure“, – platformoje „Telegram“ rašė prezidento atstovas Sherzodas Asadovas.

Jis pridūrė, kad ji taip pat bus atsakinga už tai, „kaip yra įgyvendinamos socialinės reformos ir reformos kultūros ir švietimo srityje“.

38-erių S. Mirziyoeva jau anksčiau yra ėjusi pareigas tėvo administracijoje bei dažnai yra lyginama su Gulnara Karimova, kuri, šalį valdant jos tėvui I. Karimovui, buvo paskirta į aukščiausius postus. Šiuo metu G. Karimova atlieka 13 metų bausmę už lėšų pasisavinimą.

Kitų Vidurio Azijos valstybių autoritariniai vadovai taip pat yra perleidę valdžią savo vaikams.

Kaimyniniame Turkmėnistane autokratinį lyderį Gurbanguly Berdimuhamedową pakeitė jo sūnus Serdaras, šių metų kovo mėnesį laimėjęs prezidento rinkimus.

2016 metais po I. Karimovo mirties į valdžią atėjo S. Mirziyoyevas, kuris įvedė kelias reformas, bet nepaisant to, Uzbekistanas vis dar išlieka griežtai kontroliuojama autoritarinė šalis, kurioje kritiški valdžiai balsai yra slopinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance