Indonezijoje netoli Balio užsidegė keltas, plukdęs 271 žmogų

Indonezijoje netoli kurortinės Balio salos trečiadienį užsidegė keleivinis keltas, plukdęs 271 žmogų, bet informacijos apie aukas kol kas nebuvo, vykdoma evakuacija, pranešė gelbėtojai.

Indonezijoje netoli Balio užsidegė keltas, plukdęs 271 žmogų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Indonezijoje netoli Balio užsidegė keltas, plukdęs 271 žmogų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 4:02 PM

Keltu „Mutiara Timur I“ plaukė 236 keleiviai ir 35 įgulos nariai. Jis užsidegė Balio sąsiauryje, maždaug 1,5 km nuo Karangasemo paplūdimio.

Dešimtys gelbėtojų, karinio jūrų laivyno jūreivių ir vietos žvejų stengiasi evakuoti žmones į du karinio jūrų laivyno laivus, sakė Balio paieškos ir gelbėjimo agentūros vadovas Gede Darmada. Pasak jo, pranešimų apie sužeistus žmones kol kas nebuvo.

„Didžiausią dėmesį vis dar skiriame evakuacijai“, – sakė jis ir pridūrė, kad gaisro priežastys tiriamos.

Nacionalinės paieškos ir gelbėjimo agentūros išplatintuose įrašuose ir nuotraukose matyti gelbėtojai, pripučiamomis valtimis evakuojantys keleivius į karinio jūrų laivyno laivą, ir iš kelto kylantis juodų dūmų stulpas.

Keltas plaukė iš Rytų Javos miesto Ketapango į Lembaro uostą Vakarų Nusa Tengaros provincijoje, sakė G. Darmada.

Indonezijoje, kurią sudaro daugiau kaip 17 tūkst. salų, jūrų nelaimės dėl laivų perpildymo ir prastų saugumo standartų yra dažnos.

2018 metais Šiaurės Sumatros provincijoje giliame ežere ugnikalnio krateryje nuskendo perpildytas keltas, plukdęs apie 200 žmonių; 167 iš jų žuvo.

1999 metų vasarį per vieną didžiausių šalies nelaimių nuskendo perpildytas keleivinis laivas su 332 žmonėmis. Išgyveno tik 20 iš jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.