Respublikonai į JAV Atstovų Rūmų pirmininko postą nominavo K. McCarthy‘į

Po JAV Kongreso rinkimų respublikonai į Atstovų Rūmų pirmininko postą nominavo savo frakcijos lyderį Keviną McCarthy‘į. Per slaptą vidinį balsavimą 57-erių K. McCarthy‘is 188 balsais už ir 31 prieš įveikė parlamentarą Andy‘į Biggsą, pranešė amerikiečių žiniasklaida.

 K. McCarthy‘is.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 K. McCarthy‘is.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 10:39 AM

K. McCarthy‘is dabar yra favoritas sausį vyksiančiuose rinkimuose į Atstovų Rūmų pirmininko postą. Jis tikisi pakeisti demokratę Nancy Pelosi. JAV Atstovų Rūmų pirmininkas yra trečias pagal rangą valstybės žmogus po prezidento ir viceprezidento.

Vis dėlto K. McCarthy‘iui per balsavimą nebus lengva. Per rinkimus sausį jis turi gauti 218 balsų daugumą – jam bus reikalingi ir nuosaikesnių respublikonų, ir buvusio prezidento Donaldo Trumpo, antradienį paskelbusio apie savo kandidatavimą 2024 metų prezidento rinkimuose, dešiniųjų šalininkų balsai.

Atstovų Rūmuose respublikonai, atrodo, turės tik nedidelę daugumą, nors rezultatai dar nėra aiškūs. JAV prezidento Joe Bideno demokratams kadencijos vidurio rinkimuose pavyko išlaikyti antrųjų Kongreso rūmų – Senato – kontrolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.