Respublikonai perėmė JAV Atstovų Rūmų kontrolę

Po pergalės Senate JAV prezidento Joe Bideno demokratai per Kongreso rinkimus prarado daugumą Atstovų Rūmuose. Respublikonai čia ateityje turės daugiau kaip pusę mandatų iš 435, pranešė JAV stotys CNN ir NBC bei naujienų agentūra AP, remdamosi balsų skaičiavimu ir prognozėmis.

Respublikonai perėmė JAV Atstovų Rūmų kontrolę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Respublikonai perėmė JAV Atstovų Rūmų kontrolę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2022, 8:09 AM

Tokia baigtis buvo prognozuota, tačiau respublikonų dauguma bus gerokai menkesnė nei tikėtasi. Svarbiame Senate demokratai kontrolę išlaikė.

Vis dėto neturint daugumos abiejuose Kongreso rūmuose, J. Bidenui vadovauti ateinančius dvejus metus neabejotinai bus sunkiau. Be to, respublikonai gali inicijuoti tyrimus dėl J. Bideno ir jo politikos bei blokuoti iniciatyvas iš Baltųjų Rūmų.

Per vadinamuosius kadencijos vidurio rinkimus praėjusios savaitės antradienį buvo renkami visi 435 Atstovų Rūmų nariai ir maždaug trečdalis Senato. Be to, daugelyje valstijų buvo renkami gubernatoriai.

Vidurio kadencijos rinkimai laikomi savotišku referendumu dėl prezidento politikos. Ypač didelį gyventojų nepasitenkinimą pastaruoju metu kėlė augančios kainos. Ir jau prieš tai J. Bideno populiarumas apklausose buvo labai prastas.

Todėl prieš rinkimus prognozuota respublikonų pergalės banga ir nesėkmė demokratams. Tačiau pastarieji apskritai pasirodė netikėtai stipriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.