A. Navalnas pasmerkė jam pakeistas kalinimo sąlygas Rusijos kalėjime

Įkalintas Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas teigia, kad buvo perkeltas į mažą izoliuotą kamerą ir negali matytis su šeima, socialiniuose tinkluose pranešė jo teisininkų komanda.

 A.Navalnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Navalnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 6:40 PM

A. Navalnas teigė, kad buvo patalpintas į „ankštą kamerą“, į kokias siunčiami kaliniai, kaltinami blogu elgesiu, ir pridūrė: „Pasveikinkite mane!“

Pasak jo, sugriežtintomis kalinimo sąlygomis jam viso labo leidžiama turėti dvi knygas, o ilgesni šeimos narių vizitai yra uždrausti.

Likus keturioms dienoms iki pasimatymo, jam buvo pranešta, kad jis perkeliamas į patalpą, kurioje „ilgalaikiai pasimatymai neegzistuoja“, sakoma pranešime.

Jame priduriama, kad vyras jau kelis mėnesius nematė savo žmonos, vaikų ir tėvų.

Per ilgalaikius pasimatymus įkalintiesiems Rusijos pataisos kolonijose leidžiama praleisti iki trijų dienų su savo artimaisiais įstaigos, kurioje jie laikomi, teritorijoje.

„Jie tai daro, kad mane nutildytų. Tai reiškia, kad mano pagrindinė pareiga yra kas? Būtent! Nebijoti ir netylėti“, – pareiškė politikas.

Vienas garsiausių prezidento Vladimiro Putino kritikas A. Navalnas atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę griežtojo režimo pataisos kolonijoje netoli Rusijos Vladimiro miesto. Aktyvistas buvo pripažintas kaltu dėl lėšų grobstymo, tačiau pats jis šią bylą laiko politine.

A. Navalnas pagarsėjo kaip su korupcija kovojantis tinklaraštininkas. Iki jį įkalinant A. Navalnas mobilizuodavo didelius protestus prieš vyriausybę visoje Rusijoje.

46 metų vyras buvo suimtas 2021-ųjų sausį, kai grįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po vos jį nepražudžiusio bandymo nunuodyti, dėl kurio A. Navalnas kaltina Kremlių. Pastarasis tai neigia.

Nuo tada, kai buvo įkalintas, jis bendrauja su visuomene ir siunčia pranešimus per savo teisininkų komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.