Gaisras pabėgėlių stovykloje Gazos Ruože: žuvo 21 žmogus

Per gaisrą palestiniečių Džabalijos pabėgėlių stovykloje Gazos Ruože, institucijų duomenimis, žuvo mažiausiai 21 žmogus. Ligoninės teigimu, tarp aukų yra mažiausiai septyni vaikai. Ketvirtadienį įsiplieskusio gaisro priežastis kol kas nežinoma. Tačiau, civilinės saugos agentūros duomenimis, daugiaaukščiame pastate buvo laikomi degalai.

Palestiniečių ugniagesiai.<br> Imago images/Scanpix nuotr.
Palestiniečių ugniagesiai.<br> Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 9:02 AM

Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas nelaimę pavadino „nacionaline tragedija“ ir penktadienį paskelbė gedulo diena. Izraelio gynybos ministras Benny‘is Gantzas nurodė institucijoms, jei reikės, padėti perkelti sužeistuosius į Izraelio ligonines ir pareiškė palestiniečiams užuojautą.

Džabalija yra pabėgėlių stovykla, tačiau joje yra ir daugiaaukščių pastatų. Stovykla panaši į miestą. Tankiai apgyvendintas Gazos Ruožas nuo 2007 metų yra blokuojamas Izraelio, kad būtų užkirstas kelias ginkluotų grupuočių atakoms. Dėl elektros stygiaus daug gyventojų maisto gaminimui ir apšvietimui naudoja kitus energijos šaltinius, be kita ko, žibalą. Dėl to neretai kyla gaisrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth