Ilgai laukti nereikėjo: E. Muskas „Twitter“ išstojo su klausimu apie D. Trumpą

Praėjus vos kelioms valandoms po to, kai pareiškė, kad dar nenusprendė, ar panaikinti draudimą buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui naudotis „Twitter“, naujasis socialinio tinklo savininkas Elonas Muskas paprašė naudotojų balsuoti dėl jo sugrąžinimo į platformą.

Donaldas Trumpas, Elonas Muskas.<br>Lrytas.lt koliažas
Donaldas Trumpas, Elonas Muskas.<br>Lrytas.lt koliažas
Elonas Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Elonas Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 19, 2022, 8:06 AM

„Sugrąžinti buvusį prezidentą Trumpą“, – parašė milijardierius „Twitter“ savininkas, suteikdamas galimybę balsuoti „taip“ arba „ne“.

1.45 val. Grinvičo laiku 59,6 proc. iš beveik dviejų milijonų atsakiusiųjų buvo už D. Trumpo sugrįžimą. Šiam buvo uždrausta naudotis tviteriu dėl jo vaidmens per praėjusiais metais įvykusį JAV Kapitolijaus šturmą, kuriame dalyvavusi minia norėjo panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus.

Nebuvo jokių ženklų, kad „Space-X“ ir „Tesla“ vadovas vadovausis šios apklausos rezultatais.

Tačiau penktadienį jis taip pat paskelbė lotynišką priežodį, kuris buvo tarsi užuomina, kad sprendimą priims „Twitter“ vartotojai: „Vox Populi, Vox Dei“ („Liaudies balsas yra Dievo balsas“).

D. Trumpas, naudojęs tviterį kaip savo ruporą, tinkle turėjo daugiau kaip 88 mln. sekėjų. Jis teigia, kad negrįš į populiariąją platformą, o liks savo tinkle „Truth Social“, kurį įkūrė po to, kai jam buvo uždrausta naudotis tviteriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.