SOHR: Sirijos šiaurėje per Turkijos smūgius žuvo mažiausiai 31 žmogus

Per Turkijos antskrydžius Sirijos šiaurėje žuvo mažiausiai 31 žmogus, daugiausia Sirijos kurdų pajėgų pozicijose, sekmadienį pranešė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Per Turkijos antskrydžius Sirijos šiaurėje žuvo mažiausiai 31 žmogus, daugiausia Sirijos kurdų pajėgų pozicijose.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Per Turkijos antskrydžius Sirijos šiaurėje žuvo mažiausiai 31 žmogus, daugiausia Sirijos kurdų pajėgų pozicijose.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2022, 4:49 PM

Per maždaug 25 smūgius Rakos, Hasakės ir Alepo provincijose žuvo 18 kurdų vadovaujamų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) narių, 12 Sirijos kariuomenės narių ir vienas žurnalistas, pranešė SOHR.

Autonominė kurdų administracija Sirijos šiaurės rytuose pranešė apie 29 žuvusiuosius, įskaitant 11 civilių, 15 su Sirijos kariuomene susijusių kovotojų, du šachtų sargybinius ir vieną kurdų kovotoją.

Turkija teigė, kad smūgiai buvo nukreipti prieš uždraustos kurdų kovotojų grupuotės – Kurdistano darbininkų partijos (PKK) – bazes Sirijos šiaurėje ir Irake, kurios, jos teigimu, buvo naudojamos „teroristiniams“ išpuoliams Turkijos teritorijoje rengti.

Šis puolimas, kodiniu pavadinimu „Operacija „Klaustukas-kalavijas“, pradėtas praėjus savaitei po sprogimo Stambulo centre, per kurį žuvo šeši žmonės ir 81 buvo sužeistas.

Smūgiai Sirijoje daugiausia buvo nukreipti į šiaurinį Kobanės miestą ir jo apylinkes netoli Turkijos sienos, įskaitant grūdų bokštus netoli al Malikijos šiaurės rytuose ir elektrinę SDF kontroliuojamoje teritorijoje.

„Šie Turkijos okupacinės valstybės išpuoliai neliks be atsako, – sakoma SDF pareiškime. – Tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje mes atsakysime ryžtingai ir veiksmingai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.