Ukraina praneša apie teroristinius rusų planus Baltarusijoje: pagrindinis taikinys – Astravo atominė elektrinė

Rusija planuoja provokacijas Baltarusijoje, kurios palies ir Astravo atominę elektrinę, praneša Ukrainos gynybos ministerija.

Rusija planuoja teroristines provokacijas Baltarusijoje: pagrindinis taikinys – Astravo atominė elektrinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusija planuoja teroristines provokacijas Baltarusijoje: pagrindinis taikinys – Astravo atominė elektrinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2022, 6:28 PM, atnaujinta Nov 20, 2022, 8:07 PM

Pranešama, kad Rusijos specialiosios tarnybos planuoja provokacijas ypatingos svarbos infrastruktūros objektuose Baltarusijoje, vienas jų – Astravo atominė elektrinė.

„Tapo žinoma, kad netrukus Baltarusijos teritorijoje planuojami keli teroristiniai išpuoliai – tai bus dirbtinai išprovokuotos žmogaus sukeltos nelaimės ypatingos svarbos infrastruktūros objektuose. Galimų „incidentų“ vietos yra teritorijos, supančios Europos Sąjungos sienas. Vienas pagrindinių taikinių yra Astravo atominė elektrinė (ANPP) Baltarusijoje“, – praneša Ukrainos ministerija.

Remiantis žvalgybos duomenimis, Rusija, kaip įprasta, planuoja įvardinti NATO šalių ir Ukrainos piliečius atsakingais už teroristinius išpuolius.

Pažymima, kad Baltarusijos KGB, Vidaus reikalų ministerijos ir pasienio apsaugos padaliniams jau buvo nustatyta aukšta parengtis.

Ukrainos gynybos ministerija pažymi, kad tokiu būdu Rusija nori paspartinti Baltarusijos kariuomenės įsitraukimą į karą Ukrainoje.

Astravo AE buvo pastatyta 2020 metais. Viena didžiausių jėgainės kritikių Lietuva ir tarptautiniai ekspertai teigia, kad statyba vyko šiurkščiai pažeidžiant technologinius ir aplinkosaugos standartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024