A. Navalnas duoda į teismą pataisos koloniją, kurioje jis kalinamas

Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas pirmadienį pranešė, kad duoda į teismą pataisos koloniją, kurioje jis šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę.

A.Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 5:53 PM, atnaujinta Nov 22, 2022, 7:10 AM

A. Navalnas nurodė priėmęs tokį sprendimą, nes jam nebuvo suteikta būtina žieminė avalynė. „Duodu į teismą savo koloniją ir reikalauju, kad man būtų suteikti žieminiai batai“, – rašoma A. Navalno tviteryje.

Vietovėje, kurioje įsikūrusi ši pataisos kolonija, lauko temperatūra pirmadienį nukrito iki -6 laipsnių Celsijaus. Pasak opozicionieriaus, kiti kaliniai žieminiais rūbais buvo aprūpinti dar prieš kelias savaites, tačiau apsaugos darbuotojai atsisakė duoti jam žieminius batus.

A. Navalnas tvirtino, kad dėl to jam tenka rinktis, ar visiškai nepasinaudoti galimybe išeiti į lauką, ar susirgti, o tai kalėjime esą yra „nerekomenduotina“.

„Mano mankštai skirtas kiemelis yra ledu padengtas betoninis šulinys, mažesnis už mano kamerą. Patys įvertinkite, ar galėtumėte po jį vaikščioti avėdami rudeninius batus, – teigė A. Navalnas. – Tačiau vaikščioti reikia. Tai vienintelė pusantros valandos pakvėpavimui grynu oru.“

A. Navalnas šiuo metu atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę. Jis įkalintas dėl senų kaltinimų lėšų grobstymu, kuriuos pats opozicionierius ir jo bendražygiai laiko suklastotais ir politiškai motyvuotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.