R. T. Erdoganas: turkų sausumos operacija Sirijoje gali prasidėti „netrukus“

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį sakė, kad Turkija „netrukus“ pradės sausumos operaciją Sirijoje prieš kurdų kovotojus.

Turkijos remiami Sirijos kovotojai šaudo iš minosvaidžio netoli sienos su Turkija, sukilėlių kontroliuojamoje Sirijos Alepo provincijos šiaurinėje dalyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos remiami Sirijos kovotojai šaudo iš minosvaidžio netoli sienos su Turkija, sukilėlių kontroliuojamoje Sirijos Alepo provincijos šiaurinėje dalyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 2:56 PM

„Kelias dienas sėkmingai [spaudėme] teroristus savo lėktuvais, pabūklais ir dronais. Dievui leidus, netrukus juos visus su šaknimis išrausime savo tankais, artilerija ir kariais“, – per televiziją paskelbė R. T. Erdoganas.

Sekmadienį Ankara surengė operaciją prieš kurdų pajėgų pozicijas Irako ir Sirijos šiaurėje.

Šis puolimas kodiniu pavadinimu „Operacija „Claw-Sword“ buvo surengtas praėjus savaitei po bombos sprogimo Stambulo centre, nusinešusio šešias gyvybes. Dar 81 žmogus buvo sužeistas. Turkija dėl šio išpuolio kaltina uždraustą Kurdistano darbininkų partiją (PKK).

PKK neigia jai mestus kaltinimus dėl sprogimo.

JAV ir Rusija įspėjo Turkiją neeskaluoti padėties Sirijoje.

R. T. Erdoganas sakė, kad jo vyriausybė žino, „kas saugo, ginkluoja ir skatina šiuos teroristus“, taip netiesiogiai užsimindamas apie Vašingtoną, kuris labai kliovėsi Sirijos kurdų pajėgomis kovoje su IS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.