A. Lukašenkos elgesys lipant iš lėktuvo sukėlė spėlionių, kas jam galėjo nutikti

Socialiniuose tinkluose plinta įrašas, kuriame matyti, kaip neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka sunkiai išsilaipina iš lėktuvo, nusileidusio į Armėnijos sostinę, kur vyko kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) lyderių susitikimas.

Aliaksandras Lukašenka.<br>Lrytas.lt koliažas.
Aliaksandras Lukašenka.<br>Lrytas.lt koliažas.
A. Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>Stop kadras.
A. Lukašenka.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 11:23 AM, atnaujinta Nov 25, 2022, 11:36 AM

68-erių Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos lyderis sunkiai leidosi laiptais iš privataus lėktuvo, atrodė netvirtai ir laikėsi įsikibęs į turėklus. Socialinių tinklų vartotojai netrukus suskubo komentuoti A. Lukašenkos elgesio ir kėlė klausimus dėl jo sveikatos.

„Jis vos gali vaikščioti laiptais, tačiau savo kėdę suspaudžia tokiu pat tvirtumu, kaip ir V.Putinas“, – A. Lukašenkos išvaizdą savo „Twitter“ paskyroje komentavo Baltarusijos žurnalistė ir aktyvistė Hanna Liubakova.

Pastaraisiais metais daug spėliojama ir dėl Kremliaus vadovo Vladimiro Putino sveikatos. Iki vasario mėn. tai buvo tik gandų sritis, tačiau Rusijai pradėjus plataus masto karą prieš Ukrainą tai įgavo pagreitį. Netrukus aktyvistai, žurnalistai ir net žvalgybos agentūros viešai dalijosi informacija apie diktatoriaus sveikatą ir jos poveikį karo eigai.

Ketvirtadienį Jerevane vykusiame KSSO lyderių susitikime Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos lyderis pareiškė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis turėtų nutraukti ir pradėti taikos derybas su šalimi agresore Rusija, jei nori išvengti didžiulių aukų ir visiško Ukrainos sunaikinimo.

A.Lukašenka taip pat tikino, kad per Antrąjį pasaulinį karą žuvo 30 mln. žmonių, tačiau dabar „niekas to neprisimena“, o su Vokietija „visi pasirengę ne tik kalbėtis, bet ir bendradarbiauti, draugauti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.