Žiniasklaida: „Wagner“ samdiniai Luhansko srityje surengė rusų „mobikų“ žudynes

„Wagner“ samdiniai surengė kruvinas rusų „mobikų“ žudynes Bilohorivkoje, Luhansko srityje. Mobilizuoti sumokėjo gyvybe už tai, kad atsisakė pirmieji stoti į mūšį. Iš viso žuvo 19 mobilizuotų rusų.

„Wagner“ būstinė Sankt Peterburge.<br>AP/Scanpix nuotr.
„Wagner“ būstinė Sankt Peterburge.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 3:41 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 4:32 PM

Kaip nurodo „Channel 24“, remdamasis šaltiniais Ukrainos žvalgyboje, į Bilohorivką buvo atvežti 109 „mobikai“, siekiant sustiprinti „Wagner“ samdinių gretas.

Per valandą jiems buvo įsakyta užgrobti miško juostą. Nužudytieji „mobikai“ atsisakė stoti į mūšį, nurodydami, kad tai nėra „baudžiamasis batalionas“.

„Be to, dalis mobilizuotųjų bandė įrodyti, kad šiame kare vietoj jų turėtų žūti kaliniai“, – rašo laikraštis.

„Wagner“ vadai akimirksniu nušovė keturis sukilusius karius, kitus priverčiant eiti į mūšį. Iš 105 „mobikų“ minios iš šturmo grįžo tik 18.

„Tą pačią naktį „Wagner“ surengė „mobikams“ jų sugrįžimo garbei „šventę“ – į košę įsipylė narkotikų, o po to surengė parodomąsias žudynes. Nuteistieji šaltakraujiškai nužudė 15 žmonių, kitus paliko gyvus“, – su nuoroda į šaltinį rašo leidinys.

Lapkričio 20 dieną „Wagner“ samdiniams buvo atvežta dar šimtas „mobikų“. Pastarieji nebandė maištauti prieš „Wagner“ vadus. 

„Wagner Group“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas dar rugpjūtį asmeniškai verbavo kalinius, stengiantis kompensuoti karinės jėgos trūkumą Ukrainoje.

Rusijos leidinys „Mediazona“, remdamasis Federalinės įkalinimo įstaigų tarnybos (FPS) statistika, rašo, kad rugsėjo pradžioje kolonijose buvo beveik 348 tūkst. žmonių. Spalio pradžioje šis skaičius gerokai sumažėjo – iki 338 000, o lapkričio pradžioje – iki 325 000.

Ukrainos generalinio štabo duomenimis, į Donbasą perkelti atskiri rusų padaliniai iš Čečėnijos ir privačios karinės bendrovės „Wagner“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.