Italijos saloje nuslinkus nuošliaužai, dingo apie 12 žmonių

Italijos Iskijos saloje dėl liūčių nuslinkus nuošliaužai, šeštadienį dingo apie dvylika žmonių, pareiškė šalies vidaus reikalų ministras, paneigęs ankstesnius pranešimus apie aštuonis žuvusiuosius.

Italijos saloje nuslinkus nuošliaužai, dingo apie 12 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Italijos saloje nuslinkus nuošliaužai, dingo apie 12 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 2:09 PM, atnaujinta Nov 26, 2022, 4:39 PM

Pasak žiniasklaidos ir gelbėjimo tarnybų, Kazamičiola Termės miestelyje paryčiais nuslinkusi purvo nuošliauža palaidojo mažiausiai vieną namą ir nubloškė į jūrą jos kelyje buvusius automobilius.

Infrastruktūros ministras ir vicepremjeras Matteo Salvini žiniasklaidai anksčiau sakė, jog patvirtinta, kad žuvo aštuoni žmonės, tačiau vidaus reikalų ministras vėliau tai paneigė.

„Šiuo metu nėra nė vieno patvirtinto mirties fakto“, – pareiškė Matteo Piantedosi, aplankęs gelbėjimo tarnybas, padedančias koordinuoti gelbėjimo darbus.

Anot jo, padėtis keičiasi, bet tebėra „labai rimta“ ir sudėtinga, nes dingo 12 žmonių ir baiminamasi, kad žmonės yra įstrigę po purvo sluoksniais.

Žiniasklaidoje anksčiau buvo skelbiama, kad dingo 13 žmonių, tačiau pareigūnai įspėjo, kad tikslių duomenų kol kas nėra, nes oro sąlygos tebėra prastos ir tai trukdo gelbėtojams.

Anksčiau buvo pranešta, kad dingo viena šeima su naujagimiu, tačiau vėliau šiuos žmones rado ligoninėje, naujienų agentūrai AGI pareiškė Neapolio savivaldybės pareigūnas Claudio Palomba.

„Iki šiol nerasta nė vieno kūno“, – pridūrė jis.

Sudėtinga gelbėjimo operacija

Gelbėtojų tarnyba anksčiau sakė, kad purvas užvertė vieną namą, o iš automobilio, kurį nuošliauža nubloškė į jūrą, buvo išgelbėti du žmonės.

Pasak tarnybos, iš Neapolio – artimiausio didmiesčio – siunčiama pagalba, tačiau dėl nepalankių oro sąlygų gelbėtojams sunku pasiekti salą.

„Toliau ieškoma dingusiųjų, evakuojami pavojuje esantys žmonės ir jiems teikiama pagalba“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė civilinės saugos departamentas.

„Dėl oro sąlygų vykdyti gelbėjimo darbus tebėra sudėtinga.“

Vietos institucijos Iskijos gyventojus ragina likti namuose, kol tęsiami paieškos ir gelbėjimo darbai.

Labiausiai nukentėjusiame Kazamičiola Termės rajone mažiausiai 30 šeimų yra įstrigusios namuose be vandens ir elektros, o purvas ir nuošliaužos blokuoja kelią į šią miestelio dalį, pranešė naujienų agentūra ANSA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.