Rusijos ambasadai siūlo išbandyti raketų poveikį savo kailiu: atjungtų elektrą ir vandenį

Verslo konsultantas ir dėstytojas, krašto apsaugos karys Juris Ulmanis leido per visuomenės iniciatyvų portalą manabalss.lv oficialiai pradėti rinkti parašus dėl elektros išjungimo Rusijos ambasadai Rygoje.

​Verslo konsultantas ir dėstytojas, krašto apsaugos karys Juris Ulmanis leido per visuomenės iniciatyvų portalą manabalss.lv oficialiai pradėti rinkti parašus dėl elektros išjungimo Rusijos ambasadai Rygoje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Verslo konsultantas ir dėstytojas, krašto apsaugos karys Juris Ulmanis leido per visuomenės iniciatyvų portalą manabalss.lv oficialiai pradėti rinkti parašus dėl elektros išjungimo Rusijos ambasadai Rygoje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 12:51 PM

J. Ulmanis naujienų agentūrai LETA sakė, kad iniciatyva, apie kurią lapkričio 25 dieną paskelbė savo „Twitter“ paskyroje, sulaukė didelio susidomėjimo.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu yra Ukrainoje ir savo akimis mato, kokią žalą šios šalies infrastruktūrai daro Rusija, kuri raketomis apšaudo energetikos ir kitus civilinius objektus.

Čekijos žiniasklaida šią savaitę pranešė, kad daugiau kaip 500 žmonių pasirašė peticiją, kurioje raginama nutraukti elektros, vandens ir šilumos tiekimą visiems Rusijai priklausantiems pastatams Prahoje, įskaitant tuos, kuriais naudojasi Maskvos diplomatai, reaguojant į masinius Rusijos raketų smūgius Ukrainos energetikos infrastruktūrai.

Parašus renka čekų grupė „Arms for Ukraine“.

„Per pastarąsias kelias savaites Ukrainos miestai ir kaimai nukentėjo nuo precedento neturinčių raketų atakų, kurias surengė Rusija“, – teigė kampaniją vykdanti grupė.

„Arms for Ukraine“ pridūrė: „Pagrindiniai taikiniai buvo elektrinės, šildymo ir vandens sistemos. Šis naujas karo etapas turėjo pražūtingų pasekmių kasdieniam civilių gyventojų gyvenimui. Būstai, mokyklos ir vaikų darželiai, parduotuvės ir gamyklos, taip pat ligoninės neteko elektros ir vandens.“

Grupė paragino „valstybinius ir privačius energijos platintojus duoti Rusijos diplomatams Prahoje paragauti jų pačių vaistų“.

„Reikalaujame, kad visi Rusijai priklausantys pastatai būtų atjungti nuo dujų, vandens ir elektros energijos“, – sakė jos atstovai.

„Duokime Rusijos ambasadai Prahoje paragauti jos pačios vaistų“, – socialiniuose tinkluose rašė vienas iš peticijos iniciatorių Martinas Ondračekas.

„Parodykime Rusijos diplomatams, koks jausmas yra šalti naktimis, kaip, pavyzdžiui, Kyjivo gyventojai“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.