JAV, Japonija ir Pietų Korėja įvedė naujas sankcijas Pchenjanui

Reaguodamos į naujausius Šiaurės Korėjos raketų bandymus, Jungtinės Valstijos kartu su Pietų Korėja ir Japonija įvedė naujas sankcijas Pchenjanui. Šiaurės Korėjos veiksmai reiškia „didžiulę saugumo riziką regionui ir visam pasauliui“, ketvirtadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas.

Kim Jong Unas kartu su dukra.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kim Jong Unas kartu su dukra.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-02 09:08

Baudžiamosios priemonės esą suderintos su vyriausybėmis Seule ir Tokijuje, kurios savo ruožtu penktadienį paskelbė naujas sankcijas.

Šiaurės Korėja, be kita ko, prieš beveik dvi savaites atliko iki šiol vieną galingiausių raketų bandymų – paleido tarpžemyninę raketą, kuri, Japonijos duomenimis, į vakarus nuo Hokaido salos nukrito į jūrą. Tai tikriausiai naujausia Šiaurės Korėjos tarpžemyninė raketa, potencialiai galinti pasiekti JAV žemyninę dalį. Ekspertai pavadino ją „raketa monstre“.

Vakarai jau seniai taiko Šiaurės Korėjai griežtas sankcijas. Dabar JAV, taip pat Japonijos ir Pietų Korėjos įvestos sankcijos, be kita ko, nukreiptos prieš asmenis, susijusius su izoliuotos šalies ginklų kūrimo programa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.