Serbija žvalgybos vadu paskyrė prorusišką nacionalistą

Serbija naujuoju žvalgybos vadu paskyrė prieštaringai vertinamą buvusį vidaus reikalų ministrą Aleksandarą Vuliną. Apie tai ketvirtadienį pranešė serbų valstybinė stotis RTS.

 A. Vulinas ir S. Lavrovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A. Vulinas ir S. Lavrovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 8:13 AM, atnaujinta Dec 2, 2022, 8:14 AM

Šis prorusiškas nacionalistas yra vienas iš nedaugelio aukštų Europos politikų, apsilankiusių Maskvoje po Rusijos invazijos į Ukrainą. Serbija yra pareiškusi, kad smerkia rusų karą prieš Ukrainą, tačiau nesutinka prisijungti prie Vakarų sankcijų Maskvai. Serbija nebus „antirusiško isterijos dalis“, pabrėžė A. Vulinas.

A. Vulinas, buvęs gynybos ir vidaus reikalų ministras, yra žinomas savo nacionalistiniais išsišokimais, dėl kurių jau ne kartą kilo konfliktų su kaimyninėmis šalimis. Rugpjūtį Serbijos prezidento A. Vučičiaus patikėtinis Maskvoje susitiko su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Serbija nuo 2012 metų siekia tapti ES nare. Balkanų šalis beveik 100 proc. priklausoma nuo rusiškų dujų. Be to, Serbija gali tikėtis veto teisę turinčios Rusijos paramos JT Saugumo Taryboje, kai kalbama apie Kosovą.

Belgradas Kosovą, kuris 2008 metais paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos, laiko separatistine provincija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.