Lenkija didins spaudimą Vokietijai, kad būtų patenkintas jos reikalavimas sumokėti kompensaciją

Lenkijos vyriausybė ketina didinti spaudimą Vokietijai, kad ši patenkintų jos reikalavimą išmokėti kompensaciją dėl Antrojo pasaulinio karo, interviu dpa sakė šalies užsienio reikalų viceministras.

​Lenkijos vyriausybė ketina didinti spaudimą Vokietijai, kad ši patenkintų jos reikalavimą išmokėti kompensaciją dėl Antrojo pasaulinio karo, interviu dpa sakė šalies užsienio reikalų viceministras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Lenkijos vyriausybė ketina didinti spaudimą Vokietijai, kad ši patenkintų jos reikalavimą išmokėti kompensaciją dėl Antrojo pasaulinio karo, interviu dpa sakė šalies užsienio reikalų viceministras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2022, 10:14 AM

„Kompensacijos klausimas Lenkijai yra labai svarbus – tai ne tik politinis, bet ir Lenkijos orumo klausimas“, – pradėdamas vizitą Berlyne dpa sakė užsienio reikalų viceministras ir reparacijų komisaras Arkadiuszas Mularczykas.

Vokietija turi pasirinkimą: arba sėsti prie derybų stalo su Lenkija, arba kelsime šį klausimą visuose tarptautiniuose forumuose: Jungtinėse Tautose, Europos Taryboje ir Europos Sąjungoje“, – sakė jis.

Parlamentinės komisijos pirmininkas A. Mularczykas parengė ataskaitą apie karo žalą, kurią nacistinė Vokietija padarė Lenkijai per Antrąjį pasaulinį karą. Žalos suma įvertinta 1,3 trilijono eurų.

„Iki kitų rinkimų Vokietijos vyriausybė neišspręs šios problemos, – sakė A. Mularczykas. – Šiuo klausimu turi vykti dialogas, kitaip tai labai pakenks kaimyniškiems mūsų santykiams“.

Antradienį ir trečiadienį A. Mularczykas Berlyne susitiks su Vokietijos pareigūnais, tarp jų – Anna Lührmann, Užsienio reikalų ministerijoje atsakinga už Europos reikalus. Vokietijos vyriausybė seniai laikosi pozicijos, kad reikalas išspręstas ir kompensacijos nebus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.