Afganistano talibai įvykdė pirmą viešą egzekuciją po valdžios perėmimo

Talibanas pranešė, kad už žmogžudystę nuteistam afganistaniečiui trečiadienį buvo įvykdyta mirties bausmė – tai pirmas tokio nuosprendžio įvykdymo patvirtinimas nuo tada, kai į valdžią grįžo griežtosios linijos islamistai.

Talibano saugumo pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Talibano saugumo pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 5:02 PM

„Aukščiausiajam teismui buvo nurodyta įvykdyti į šį įstatymą dėl „kraujo pinigų“ (Qisas) viešame tėvynainių susirinkime“, – pareiškime sakė Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas, turėdamas omenyje islamo teisėje taikomą teisingumą „akis už akį“.

Praėjusį mėnesį Talibano aukščiausiasis lyderis Hibatullah Akhundzada įsakė teisėjams iki galo įgyvendinti islamo teisės aspektus, tarp kurių – viešos egzekucijos, užmėtymas akmenimis ir nuplakimas bei galūnių amputavimas vagims.

Nuo to laiko jie įvykdė keletą viešų nuplakimų, tačiau trečiadienį Faros mieste – to paties pavadinimo provincijos sostinėje – įvykdyta egzekucija yra pirmoji, kurią Talibanas pripažino.

Pareiškime sušaudytasis įvardijamas kaip Tajmiras, Ghulam Sarwaro sūnus, ir teigiama, kad jis buvo Herato provincijos Anžilo rajono gyventojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.